Política

El PS abandona el ple del Consell per l'ús del tràmit d'extrema urgència

El cap de Govern assegura que aquesta fòrmula s'ha emprat per evitar "l'efecte crida" amb la llei anunciada durant el debat d'orientació política

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup socialdemòcrata ha abandonat aquesta tarda la sessió del Consell General per no participar en el debat relatiu al projecte de llei que posarà fre a la construcció i a l'atorgament de llicències turístiques al Principat. La vicepresidenta del grup parlamentari, Judith Salazar, ha assegurat que l'ús de la fòrmula d'extrema urgència (la qual només dona 48 hores als consellers per analitzar el text) ha impedit al grup poder posicionar-se de forma consensuada en relació al projecte de llei.

"No ens quedarem al debat de la discussió de la llei, no és un acte d’enuig simplement no podem prendre la decisió amb els elements que tenim sobre la taula", ha asseverat Salazar durant el debat de la moció presentada pels socialdemòcrates que demanava retirar el projecte de llei.

En aquest sentit, el cap de Govern, Xavier Espot, ha remarcat que "no és propi del nostre parlament, això ho veiem molt en el país veí del sud on es converteix el parlament en un circ. Crec que obren un precedent". Espot, que ha repassat els sis articles del projecte de llei, ha recordat que el grup parlamentari socialdemòcrata "són 7 consellers i han tingut 48 hores". Cal recordar que el propi cap de Govern va anunciar el projecte de llei en mig del debat d'orientació política, el que, segons Salazar, ha impedit als consellers socialdemòcrates poder treballar-la.

Tanmateix, cal tenir en compte que durant la seva intervenció el cap de Govern ha obert la porta a "estendre la mà" a negociar durant el període d'un mes que el propi text estableix per negociar amb els propis comuns. "Sap que sóc una persona pactista i que no m’agrada tensionar aquesta cambra, aquest projecte de llei s’havia d’anunciar quan s’havia d’anunciar. I de la mateixa manera vostè ha d’entendre que això no ho podíem compartir amb vostès perquè no ens podíem permitir el luxe que es filtrés", ha assegurat Espot. I ha afegit que "estem oberts a retocar aquest projecte de llei, a reformular-lo mitjançant un altre projecte de llei o una esmena al projecte de pressupost, un mes de temps on sí que parem i no només iniciem un diàleg amb els comuns sinó que jo em presto a obrir un diàleg amb vostès".

tracking