Aprovat el reglament de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades

El reglament tracta el dret a preveure un règim de gestió de comptes de xarxes socials en cas de mort o pèrdua de capacitat

Jover en la roda de premsa posterior al consell de minsitres d'aquesta tardaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha aprovat en el consell de ministres d'aquesta tarda el reglament de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA). El ministrePortaveuEric Jover ha recordat en la roda de premsa de la necessitat d'adaptar aquest reglament, vist que el vigent fins ara va ser aprovat el 2010 i la llei qualificada de protecció de dades va ser aprovada el 28 d'octubre. En aquest sentit, el consell de ministres ha aprovat el mateix reglament d'aplicació de la llei qualificada de protecció de dades personals, amb la voluntat d'atorgar més protecció jurídica als responsables del tractament de dades de les administracions, entitats privades o empreses. A més de regular l'anàlisi prèvia que han de fer responsables de tractament de dades abans de transferir-lesa nivell internacional.

D'altra banda, ha aprovat un altre reglament que desplega el concepte del testament digital, concebut com el dret a preveure un règim de gestió de comptes de xarxes socials o altres prestadors de serveis digitals en cas de mort o pèrdua de capacitat. Així, l'interessat podrà donar instruccions als hereus sobre l'ús i la destinació de la informació continguda o demanar-ne la supressió. Tanmateix, es crea el registre electrònic de voluntats digitals on es podran inscriure tots aquests documents de voluntats digitals.

tracking