TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

rEPORTATGE

Crida de voluntariat

Amb 20 anys d’experiència i després del pas de 300 voluntaris, Cooperand torna a obrir convocatòria per als projectes que s’estan desenvolupant a Bolívia.

Voluntaris de Cooperand a Bolívia.COOPERAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El xoc cultural és bastant dur”, assegurava la presidenta de Cooperand amb Llatinoamèrica, Carla Riestra, referint-se a la primera vegada que els voluntaris trepitgen Bolívia. “Aquí no tenim la figura del nen de carrer i allà aquesta dinàmica és molt estesa”, lamentava. Enguany, l’organització dedicada a la cooperació internacional, que centra la seva activitat en la problemàtica dels infants amb risc i dones víctimes de violència de gènere, torna a obrir la convocatòria per a tots aquells voluntaris que tinguin pensat dur a terme un voluntariat a Santa Cruz. Així doncs, Riestra informava que el 17 i el 21 d’octubre tindran lloc les primeres jornades informatives, on tothom que hi estigui interessat podrà assistir sense cap compromís. Més endavant, el 21 i el 25 de novembre tindran lloc les entrevistes per preseleccionar aquelles persones que ja s’hagin decidit. “L’únic criteri per participar-hi és ser major de 21 anys, tenir com a mínim la disponibilitat d’un mes i estar predisposat a fer una formació obligatòria”, detallava Riestre. La presidenta de Cooperand, en aquest sentit, destacava la importància d’aquest últim punt. “Els voluntaris hauran de fer 40 hores d’acció social en entitats del país per fer un primer tast de voluntariat nacional”, detallava Riestra mentre posava com a exemple Fundació Privada Tutelar o Autea. “És una formació d’unes quatre jornades perquè tothom estigui preparat”, ressaltava. Una vegada allà, la tasca de la desena de voluntaris que s’escolliran per viatjar-hi aquest any es dividirà entre el projecte que es desenvolupa al centre d’acollida Hogar Casa Maín -que té com a objectiu l’acollida de nenes i adolescents que provenen del carrer- i el projecte del barri Plan 3000, una de les zones més castigades de Santa Cruz. “L’objectiu final dels voluntaris és l’acompanyament del menor”, explicava Riestra. “Per a això no cal ser enginyer ni psicòleg. Només cal tenir empatia amb els nens”, afegia. Bolívia és el país més pobre del Con Sud i el segon més pobre, darrere d’Haití, del continent americà. Aquest és el 20è any que Cooperand treballa com a associació i, segons Riestra, més de 300 voluntaris ja han participat en l’experiència internacional. Els interessats poden adreçar-se a l'ONG enviant un correu a voluntarios@cooperand.org.

tracking