Butlletí del consell general

Andorra Telecom destina 1,55 milions d'euros a dues filials

El ministre Torres respon la pregunta del conseller general del PS Joaquim Miró sobre les societats participades de la parapública

Joaquim Miró durant la roda de premsa d'ahir al Consell General.M. R. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom ha destinat fins el 30 de juny d'aquest any un total de 1.551.633 euros a les seves dues filials. Segons apunta el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, en la resposta escrita a la pregunta formulada pel conseller general del Partit Socialdemòcrata, Joaquim Miró. En aquest sentit, Torres informa que Andorra Telecom participa en un 50% del capital social d'Anseac, SA (Andorrana de Serveis d'Atenció al Client SA) -més coneguda com ESPIC-, i amb Diquital SAU, filial al 100% de la parapública. A més, en el marc del programa NiU, Andorra Telecom cedeix de forma gratuïta un 5% del capital social a tres empreses emergents andorranes: Tecnologia Capital, SL, Celestar, SA, ATHL Exercise, SL. Torres assegura que no tenen participacions en cap societat estrangera.

Pel que fa a la facturació destinada a cada una de les filials, fins al 30 de juny la parapública ha destinat 1.480.997,55 euros a la societat Anseac, SA, que compta amb un total de 28 clients. D'altra banda, des de l'inici de l'activitat amb Diquital, SAU, l'1 d'abril i fins el 30 de juny d'enguany, Andorra Telecom hi ha facturat 70.635,46 euros en 7 clients.

Torres puntualitza queAnseacs'encarrega de la prestació a tercers de serveis d'atenció al client i assessorament i formació en aquesta àrea, mentre queDiquitalofereix serveis de ciberseguretat, anàlisi de dades i consultoria endigitalització, entre d'altres.Anseaccompta amb 155 empleats, dels quals 88 són fixos i 67 per obra i servei, iDiquitalté 7 empleats fixos. Així, el ministre declara que no hi ha cap empleat d'AndorraTelecomque prestiels seus serveisa temps total o parcial enqualsevold'aquestes societats, "llevat de les prestacions de serveisintercompanyque s'hagin pogut establir i que es facturen a preu de mercat". Com seria el cas exclusiu deDiquital, en què la parapública presa els serveis de gestió administrativa de les nòmines.

Patrocinis competitius d'Andorra Turisme

Miró també va preguntar per l'atorgament de patrocinis esportius d'Andorra Turisme. En aquest sentit, Torres respon que la major part dels patrocinis en aquesta partida preveuen esdeveniments d'una durada limitada en el temps, entre un dia i dossetmanes, mentre que l'equip Bàsquet Club Andorra és l'únic que es pot considerar detemporada, ja queté vigència de setembre a juny. Així, el ministre declara que per tal de calcular els patrocinis es tindrà en compte elROI, els estudis de retorn sobre la inversió, corresponent a l'exercici precedent de la categoria on es jugui. En referència als patrocinis previstos, Torres informa que s'han iniciat negociacions ambels equipsde Bàsquet Club Andorra i Futbol Club Andorra.

tracking