TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

rEPORTATGE

Pedalant fins al cap Nord

La viatgera andorrana Andrea Sinfreu, ambaixadora d’ACA Segurs, ha recorregut 6.815 quilòmetres amb la seva bicicleta des de Niça fins a Noruega.

Andrea Sinfreu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sempre havia tingut ganes de conèixer i descobrir Noruega pels seus paisatges de muntanya”, explicava Andrea Sinfreu. Ara bé, sembla que l’opció habitual d’agafar un vol de baix cost per arribar amb un viatge de set hores a Tromsø no va acabar de convèncer l’esportista andorrana. Sinfreu, amb fusta de viatgera, ja portava a l’esquena diversos reptes esportius. Ara, va optar per la satisfacció final que només ofereixen els grans sacrificis i, acompanyada de la seva bicicleta, va escollir fer camí per carretera, pistes i carrils bici arribant a recórrer 6.815 quilòmetres i més de 89.100 metres de desnivell per arribar al cap Nord, el punt més septentrional del continent. “La bicicleta és un esport sostenible que m’agrada molt. A més, viatges a un ritme lent que et permet conèixer l’entorn”, assegurava.

Sinfreu, reconeguda com a ambaixadora d’ACA SEGURS, va començar el seu trajecte l’1 de juny a Niça, una primera etapa de 1.800 quilòmetres -que s’emmarcava en la iniciativa Alpine Hinningb’ride i que té com a objectiu conscienciar sobre el canvi climàtic-, on va recórrer grans colls de muntanya dels Alps acompanyada del seu company de viatge Rémy Heliot. Després, va reprendre el viatge tota sola enllaçant Eslovènia, Àustria, República Txeca i Dinamarca. Segons Sinfreu, “una etapa més planera i marcada pel pas per grans capitals, com Berlín”. Finalment, passats tres mesos llargs i després d’enfrontar-se a uns últims dies marcats per una dura etapa de terreny muntanyós on va ploure gairebé cada dia, va arribar a destí el 4 de setembre a les 15.30 hores. “Vaig sentir una gran satisfacció per haver pogut acabar el projecte. Ha estat una experiència molt gratificant i plena d’aprenentatges”, deia Sinfreu. La viatgera destacava les coneixences que havia fet al llarg del viatge. “He conegut molta gent i he tingut molt de contacte amb gent local”, explicava. “Ells em feien recomanacions i jo anava adaptant la ruta”, afegia, tot detallant que havia utilitzat el web Warmshoers, una comunitat de ciclistes on els seus membres ofereixen passar la nit a casa seva de manera gratuïta.

Ara, Sinfreu es troba en una granja fent un voluntariat i li agradaria quedar-se a Noruega fins a la tardor o l’hivern.

tracking