rEPORTATGE

Pedalant fins al cap Nord

La viatgera andorrana Andrea Sinfreu, ambaixadora d’ACA Segurs, ha recorregut 6.815 quilòmetres amb la seva bicicleta des de Niça fins a Noruega.

Andrea Sinfreu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sempre havia tingut ganes de conèixer i descobrir Noruega pels seus paisatges de muntanya”, explicava Andrea Sinfreu. Ara bé, sembla que l’opció habitual d’agafar un vol de baix cost per arribar amb un viatge de set hores a Tromsø no va acabar de convèncer l’esportista andorrana. Sinfreu, amb fusta de viatgera, ja portava a l’esquena diversos reptes esportius. Ara, va optar per la satisfacció final que només ofereixen els grans sacrificis i, acompanyada de la seva bicicleta, va escollir fer camí per carretera, pistes i carrils bici arribant a recórrer 6.815 quilòmetres i més de 89.100 metres de desnivell per arribar al cap Nord, el punt més septentrional del continent. “La bicicleta és un esport sostenible que m’agrada molt. A més, viatges a un ritme lent que et permet conèixer l’entorn”, assegurava.

Sinfreu, reconeguda com a ambaixadora d’ACA SEGURS, va començar el seu trajecte l’1 de juny a Niça, una primera etapa de 1.800 quilòmetres -que s’emmarcava en la iniciativa Alpine Hinningb’ride i que té com a objectiu conscienciar sobre el canvi climàtic-, on va recórrer grans colls de muntanya dels Alps acompanyada del seu company de viatge Rémy Heliot. Després, va reprendre el viatge tota sola enllaçant Eslovènia, Àustria, República Txeca i Dinamarca. Segons Sinfreu, “una etapa més planera i marcada pel pas per grans capitals, com Berlín”. Finalment, passats tres mesos llargs i després d’enfrontar-se a uns últims dies marcats per una dura etapa de terreny muntanyós on va ploure gairebé cada dia, va arribar a destí el 4 de setembre a les 15.30 hores. “Vaig sentir una gran satisfacció per haver pogut acabar el projecte. Ha estat una experiència molt gratificant i plena d’aprenentatges”, deia Sinfreu. La viatgera destacava les coneixences que havia fet al llarg del viatge. “He conegut molta gent i he tingut molt de contacte amb gent local”, explicava. “Ells em feien recomanacions i jo anava adaptant la ruta”, afegia, tot detallant que havia utilitzat el web Warmshoers, una comunitat de ciclistes on els seus membres ofereixen passar la nit a casa seva de manera gratuïta.

Ara, Sinfreu es troba en una granja fent un voluntariat i li agradaria quedar-se a Noruega fins a la tardor o l’hivern.

tracking