rEPORTATGE

Música disco a l'Auditori

El tradicional concert de Meritxell agafa enguany un caire innovador i posa al centre la música de discoteca a partir d’una proposta ideada per Jordi Coll.

Els músics de la Jonca assajant.j.c.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La música disco no només és cosa de clubs i les orquestres no només interpreten música clàssica. Amb aquest afany per deixar clar que ja és hora de trencar estereotips, s’està coent el proper concert de Meritxell: una proposta diferent de la sessió tradicional de cada any que tindrà lloc el proper 18 de setembre, a les 12 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra. “La idea és sincronitzar en un mateix espectacle un DJ i una orquestra clàssica”, exposava el director del concert, Jordi Coll.

La producció d’aquest any -titulada DJonca: passió per la música disco i dirigida per Coll amb arranjaments musicals de Guillem Vilar- anirà a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca) amb la col·laboració de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. La novetat, en aquest sentit, és que tindrà la col·laboració de Xavi Pérez com a actor/Dj. “Tots els temes del concert aniran enllaçats com si fos una sessió d’una pista de ball”, explicava Coll. “El programa és molt variat i eclèctic. Hem apostat per trencar bar-reres”, assegurava el director tot afegint que s’hi podrà sentir des del tema renaixentista Lacrimae, de J. Dowland, fins a hits d’actualitat, com Saoko de Rosalía, SloMo de Chanel o Ay mamá, de Rigoberta Bandini. A més a més, el concert, que també inclourà hits de grups reconeguts com ABBA i del rock català, farà una picada d’ullet a la música andorrana amb una peça d’Anonymous. “L’originalitat del concert recau en el fet que estarà tot sincronitzat. Serà un espectacle complet amb joc de llums i canvi d’ambient”, avançava Coll. “Les cançons seguiran un fil programàtic emocional”.

La producció, en aquest sentit, també comptarà amb la cantant andorrana Mar Capdevila, que per primera vegada col·laborarà amb la Fundació ONCA. “La proposta que presentem en aquesta ocasió vol apropar la música orquestral al públic jove amb un programa centrat en repertori pop”, destacava per la seva banda Teresa Areny, cap de producció de l’ONCA.

L’actuació compta amb la col·laboració de la Fundació Anna Riera, entitat destinada a la promoció de la formació de joves intèrprets.

tracking