inici del curs

Rècord d'alumnes al batxillerat professional

Un 10% més d’alumnes que l’any passat han apostat per aquesta oferta formativa, que actualment reuneix 606 estudiants

El curs va començar ahir amb 11.114 alumnes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’alumnes de batxillerat professional ha crescut un 10% respecte a l’any passat, mentre que el que fa referència al batxillerat general ha disminuït un 4%. Concretament, així, al batxillerat professional hi ha apuntats actualment 606 alumnes mentre que al batxillerat general n’hi ha 1.087. L’augment d’enguany quant a la branca professional és significatiu. Tot i això, l’ensenyament tradicional continua representant més del doble que aquell que es cursa al centre d’Aixovall. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va informar ahir d’aquest fet, a més d’asse­nyalar que les prioritats del ministeri enguany se centralitzen sobretot en la renovació de la formació professional.

Vilarrubla va destacar positivament l’augment d’estudiants d’estudis d’FP. “La creació de la formació professional inicial (FPI) permet continuar formant-se alumnes que no tenen el graduat i que, per tant, haurien de deixar els estudis”, va recalcar. La ministra va recordar, a més, la profunda reestructuració que està fent d’aquesta oferta educativa, no només amb la creació de nous cursos d’FPI, sinó també amb la remodelació dels batxillerats professionals. “Com més oferta hi hagi més motivació hi haurà per part dels alumnes”, va assenyalar la ministra, a part de celebrar que aquest curs s’ha pogut donar resposta a totes les peticions que han fet els alumnes amb primera opció.

Vilarrubla també va anunciar ahir que el nombre d’escolars al país ha augmentat un 2,2% respecte a l’any passat i que la xifra total d’alumnes assoleix aquest setembre els 11.114. Vilarrubla va fer aquestes declaracions en el marc de l’inici de curs que, segons la ministra, es va produir amb normalitat, “tot i que algunes famílies han fet pont i això ha permès una entrada més gradual”, va comentar.

La titular de la cartera va aprofitar per a fer una defensa de la presencialitat en l’ensenyament. “El fet d’anar a l’escola és importantíssim perquè no quedin seqüeles en l’àmbit emocional. L’aula no és només una transmissió de coneixements. Amb el fet de socialitzar aprens a conviure, a respectar”. Per altra banda, Vilarrubla va admetre que la pandèmia ha tingut efectes sobre l’escolaritat de tots els nens i joves. Sobretot, perquè l’ús de la mascareta va dificultar durant l’any passat totes les lliçons relacionades amb la lectoescriptura dels més petits. Tot i això, Vilarrubla va assegurar que la comunitat educativa encara és a temps de recuperar aquests retards i que només s’han de detectar on són i esbrinar quines accions cal fer. “Hem d’estar molt atents sobretot als més grans, perquè tenim menys temps per actuar abans que abandonin l’escola”, va apuntar la ministra.

tracking