inici del curs

El retorn més esperat

Els primers alumnes tornen a les aules sense cap restricció sanitària després de dos cursos marcats per les limitacions.

Un agent de circulació saludant un escolar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’acaben les vacances i arriba la rutina. I ahir, els va arribar el torn als més joves, concretament, els alumnes d’infantil i primària de tots els sistemes educatius, que van tornar a les aules després de dos mesos sense classes. A les portes de l’escola andorrana de maternal i primera ensenyança d’Encamp es van tornar a viure escenes d’alegria per la trobada amb els companys i d’il·lusió per l’inici de les classes. La majoria es mostraven contents pel fet d’haver pogut deixar enrere les mascaretes, un complement que arrossegaven des de feia dos cursos. En aquest sentit, Laura Artigas, mare de l’Erin, assegurava que aquest fet havia retardat l’aprenentatge de la seva filla. “Va molt bé per a canalla que comença a parlar el fet de no dur mascareta”, va assenyalar. “Nosaltres hem notat que, en relació amb el seu germà, l’Erin ha tingut un endarreriment en la parla”, va destacar. Aquest, de fet, va ser un retorn una mica insòlit, ja que va coincidir amb divendres després del festiu del Dia de Meritxell. “És estrany però crec que està bé començar i tenir només un dia per adaptar-se”, va opinar l’Alba, la mare d’en Nil i l’Ona. “Així, durant el cap de setmana poden assimilar-ho i explicar les novetats”, va afegir.

Aquest setembre s’incorporen 65 alumnes ucraïnesos, alguns ja procedents del curs anterior. “Som un país d’acollida i ja estem molt acostumats a rebre alumnes tot l’any de diferents nacionalitats. Estem preparats i sabem com atendre’ls”, va assegurar ahir la ministra d’Educació, Ester Vilar­rubla, tot afegint que trobava un encert el fet d’haver-los repartit per escoles.

tracking