Educació

El nombre d'escolars augmenta un 2,2% aquest curs

Vilarrubla admet que la pandèmia ha tingut efectes sobre l’escolaritat dels més joves

Dues alumnes de l'escola andorrana d'Encamp contentes avui amb l'inici de curs

Dues alumnes de l'escola andorrana d'Encamp contentes avui amb l'inici de cursFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació iEnsenyament Superior,EsterVilarrubla,ha anunciat aquest migdia que enguany el nombre d'escolars al país ha augmentat un 2,2%respecte al'any passat i que la xifra total d'alumnes assoleix aquest setembre els 11.114.Vilarrublaha fet aquestes declaracions en el marc de l'inici de curs que, segons la ministra, s'ha produït amb normalitat "tot i que algunes famílies han fet pont i això ha permès una entrada més gradual". La titular de la cartera ha aprofitat per a fer una defensa de la presencialitat en l'ensenyament i també ha admès que la pandèmia ha tingut efectes sobre l'escolaritat dels més joves. Tot i això,Vilarrublaha assegurat que "som a temps de recuperar aquests retards. Només hem de saber onsoni quines accions cal fer".

Per altra banda, la ministra d'Educació ha assenyalat que les prioritats a treballar pel ministeri aquest any se cenyeixen en el fet decontinuartreballant per a la qualitat de l'ensenyament i per a la renovació de la formació professional. En aquest sentit,Vilarrublaha destacat que, per primera vegada, el nombre d'alumnes que cursen el batxillerat professional supera el nombre d'alumnes del batxillerat general.

Vilarrubla ha detallat també que aquest setembre s’incorporen 65 alumnes ucraïnesos, alguns ja procedents del curs anterior. “Som un país d’acollida i ja estem molt acostumats a rebre alumnes tot l’any de diferents nacionalitats. Estem preparats i sabem com atendre’ls” ha assegurat la ministra tot afegint que trobava un encert l’aposta d’haver-los repartit per escoles. “Fem una molt bona valoració de la seva integració”.

El curs escolar ha començat aquest matí per als alumnes d'infantil i primària de tots els sistemes educatius. A les portes dels centres s'han tornat a viure escenes d'alegria per la trobada amb els companys i d'il·lusió per l'inici de les classes.

Els alumnes tornen a les aules sense cap restricció sanitària recuperant la normalitat als menjadors, als patis i a tots els espais comuns dels centres després de dos cursos marcats per les limitacions d'interacció per la covid.

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla

tracking