DIADA DE MERITXELL

Enseñat no és partidari d'avançar eleccions

El president del Grup Demòcrata ha defensat que cal arribar a un pacte social abans que acabi la legislatura

Diada de Meritxell

Diada de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Grup Demòcrata, CarlesEnseñat, ha defensat que cal arribar a un pacte social abans que acabi la legislatura, en la seva valoració del discurs de la síndica "potser no serà unànime, però sí que serà majoritari". I ha afegit "per part nostra segur que hi haurà com a mínim solucions a tres pilars: l'habitatge, la pujada dels preus i òbviament la protecció del medi natural davant la construcció desmesurada".

El polític ha manifestat que no és partidari d'avançar les eleccions. "Actualment, tenim 21 lleis a tràmit parlamentari que han de veure la llum, si dones una data certa d'eleccions aquestes lleis decauen" i ha afegit "crec que les solucions no estan al pressupost sinó a les normatives. Primer hem d'evacuar aquestes lleis i després en tot cas fer el pressupost i anar a eleccions".

En aquesta línia,Enseñatha justificat la decisió de realitzar els comicis al març i tenir aquestes normatives desenvolupades. "És factible perquè quatre es troben en comissió, dues de les quals no requereixen esmenes i ja passaran, algunes són tractats internacionals i ja s'aproven bastantràpidamenti d'altres potser s'han de treballar més". En aquest sentit, ha destacat la de justícia "crec que l'hem de treballar i no deixar-la passar per un mes més o menys", així com la reforma de l'impost de societats "estem dient que tothom que guanyi diners ha de pagar impostos, aquesta és essencial per nosaltres i, per tant,no la rebutgem, la volem lluitarfins alfinal. Necessitem aquest temps per fer-ho i a partir d'aquíllavors anem a eleccions".

tracking