Successos

El riu està "net" de carburant

Medi Ambient si que constata que l'olor a fuel encara es manté en algunes zones i mante tancats els recs del Solà i d'Engordany

El riu aquest migdia

El riu aquest migdiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vigilància i les barreres de contenció es mantenen al Valira però la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha assenyalat aquest migdia que els tècnics han conclòs que el riu ja està "net" del carburant fruit del vessament provocat per l'accident d'un camió cisterna. No obstant, sí que s'ha constatat que l'olor a fuel es manté en algunes zones i també es mantenen tancats els recs del Solà i d'Engordany després de constatar que hi va haver afectació de la fuita. "S'està avaluant quan podran tornar a obrir", ha indicat la ministra.

El camió sinistrat va provocar un vessament d'uns dos mil litres de carburant, però Calvó ha assenyalat que no es pot saber quina quantitat va arribar al riu i quina es va quedar a la carretera. "Es dilueix [al riu] i no la podem avaluar".

Vessament d'hidrocarbur al riu

La ministra va destacar ahir que els bombers es van traslladar moltràpidamental lloc dels fets per instal·lar barreres de contenció del carburant, peròno es va poder impedir queafectés elriu.

Així mateix, l'executiu informava aquest matí que el departament de Medi Ambient, els Banders i Protecció Civil continuaven les tasques de vigilància, contenció i neteja de l'hidrocarbur vessat ahir. Calvóva explicar que les barreres de contenció i retenció es van posar al llarg del riu fins a la zona anterior a la confluència amb el Gran Valira "i no hem detectat cap truita morta" i va manifestar que per això "pensem que l'afectació sobre la biodiversitat no hi és". La ministra va assenyalar que s'estava treballant amb tots els mitjans per minimitzar el vessament i va indicar que ahir encara no es podia saber la quantitat d'hidrocarbur que va sortir de lacubaperquè no s'havia pogut retirar encara elvehicle cisternade la carretera. I va precisar que per saber els litres de carburant que es van filtrar era necessari aixecar el camió i treure'l de la via pública per calcular el que quedava a lacubai el que s'hauria pogut filtrar pel vessament.

El camió cisterna que transportava carburant va bolcar mentre circulava entre l'Aldosa i Anyós, a la parròquia de la Massana per la carretera secundària 335. Els bombers, la policia, elCoexi Protecció Civil es van desplaçar a la zona afectada. L'executiu va informar ahir al migdia que un cop aplicades les mesures d'urgència, efectius del cos de bombers i de Medi Ambient treballaven en la contenció del vessament i des delCoexes va condicionar la zona i agents de la policia i de circulació del comú de la Massana en supervisaven la seguretat.

El conductor del vehicle, resident de57anys, va ser extret del camió i atès pel servei d'urgències mèdiques, i aparentment no presentava lesions de gravetat, segons va informar el cos de salvament. El camió va ser l'únic vehicle implicat en el sinistre que va tenir lloc a les 12.19 hores.

Mobilitat va tallar la CS-335 que uneix l'Aldosa i Anyós en els dos sentits de la circulació perquè el camió ocupava la carretera i perquè hi puguessin treballar els equips d'emergència. El trànsit va ser desviat per la Massana fins mitjanit, quan es va reprendre la circulació.

Protecció Civil demanava que en cas de presenciar un accident amb vessament de productes contaminants, els conductors s'allunyessin del lloc i deixessin el vehicle a una zona on no dificulti l'actuació dels serveis d'emergència. Així mateix, indicaven que no es fumi i s'eviti situar-se en la direcció del vent.

tracking