Crèdit Andorrà, certificat amb el segell Llum Verda de FEDA

L'entitat bancària és la primera que confirma que el 100% de l’energia elèctrica que consumeix és d’origen renovable

Núria Roca i Albert MolesCrèdit Andorrà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Crèdit Andorrà és el primer banc d’Andorra que certifica que el 100% de l’energia elèctrica que consumeix és d’origen renovable i ho fa a través del segell Llum Verda, emès per FEDA, segons informa l'entitat bancària en un comunicat. En aquest sentit, el segell identifica les empreses que han certificat l’origen renovable de l’energia elèctrica que consumeixen, en el marc de les mesures implementades pel Govern per promoure la transició energètica i combatre el canvi climàtic.El consum d’energia d’origen renovable també permet minimitzar les emissions de CO2 generades; en el cas de Crèdit Andorrà informen que la reducció estimada de la seva petjada ecològica se situarà en el 35%.

Núria Roca, directora de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Nous Canals de Crèdit Andorrà, ha destacat que "amb aquest segell l’entitat fa un pas més en el seu model de

banca compromesa alineant les bones pràctiques internes amb la política ambiental d’Andorra". Roca també ha posat en relleu que "amb aquesta acció reforcem el nostre compromís global en la lluita contra el canvi climàtic, alhora que contribuïm als objectius de desenvolupament sostenible (ODS)".

Per la seva banda, el director general de FEDA, Albert Moles, ha explicat que el segell Llum Verda és una proposta perquè les empreses puguin mostrar la seva implicació amb la sostenibilitat.En aquest sentit, ha indicat que l’Oficina de l’energia i el canvi climàtic garanteix que cada kwh certificat ha estat produït amb una font renovable i té l’objectiu d’incentivar la producció.

Crèdit Andorrà destaca que ha estat pioner a implantar mesures per reduir l'impacte en l'entorn de l'activitat empresariali a incorporar-les en l’estratègia i el desenvolupament del negoci. Per això, des del 2004 s'ha dotat d'un Sistema de Gestió Ambiental, que recentment ha renovat la certificació ISO 14001:2015 i des del 1998 col·labora amb la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP Fi) esdevenint signatari dels Principis de Banca Responsable el 2021 al costat dels més de 200 bancs més importants del món.

Així mateix, assenyala que ha estat el primer banc d’Andorra a adherir-se al Pacte Mundial de les Nacions Unides, el 2016, i a adoptar l’Agenda 2030 per contribuir a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

tracking