Alerta per correus electrònics suplantant els cossos policials

En els missatges s’informa que s’han obert diligències per exhibicionisme i abusos sexuals a menors

Un dels correus electrònics que es poden rebrePolicia d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup de Delictes Tecnològics de la Policia alerta de l’enviament de correus electrònics en què se suplanta la identitat de cossos policials estrangers i s’utilitzen els seus logotips, així com els de l’Europol i la Interpol, segons informa el cos en un comunicat.

En els missatges s’informa que s’han obert diligències per exhibicionisme i abusos sexuals a menors contra el receptor del correu, a qui es demana que en menys de 48 hores en alguns casos, o 72 hores en d’altres, enviï un e-mail a través d’un proveïdor generalista per rebre les instruccions necessàries per aturar el procés.

Per això, la Policia recorda que aquesta mena de correus enganyosos tenen com a objectiu obtenir dades personals, demanar pagaments per sancions falses i també podrien derivar en danys informàtics. Per aquest motiu, quan es reben correus com aquests, no s’ha d’obrir cap document adjunt i cal eliminar el missatge. En cas de ser víctima d’aquest engany, la Policia recomana posar una denúncia amb tota la informació de la qual es disposi. De moment, segons informa el cos, s'ha detectat algun cas a Andorra, peròno hi ha cap denúncia a hores d'ara.

tracking