Meteorologia

L'estiu més càlid des de fa 30 anys

L'estació Roc de Sant Pere ha registrat el segon agost més plujós des que es tenen registres

Anomalia de temperatures aquest estiu a Roc de Sant PereAcció Climàtica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest estiu ha estat el més càlid des de fa30anys, segons informa Acció Climàtica a través de Twitter. Concretament, s'ha registrat una anomalia de temperatura de 3,9 graus a l'estació del Roc de Sant Pere, superant així els procedents més càlids, que van ser el 2003, el 1994, el 2017 i el 2019. En aquest sentit, juntament amb els registres de l'estació meteorològica situada a la central hidroelèctrica de FEDA, es desprèn que l'evolució de la temperatura mitjana dels estius és "clarament a l'alça".

D'altra banda, les temperatures d'aquest mes d'agost el situen en elsisèmés càlid a Roc de Sant Pere, amb una temperatura mitjana de 21,4 graus, sent la mitjana climàtica de 18,9 graus. Els gràfics mostren que en els darrers sis anys la mitjana no ha baixat dels 20 graus.

Pel que fa a les precipitacions, aquest agost ha estat el segon més plujós des del 1992. En un mes s'ha acumulat un total de 153 mm de precipitacions a Roc de Sant Pere, només superat pels 158 mm que es van registrar el 1996. Des de l'oficina de l'energia i del canvi climàtic de Govern afirmen que l'acumulació "normal climàtica" és de 80,2 mm.

tracking