Afers socials

Govern ha ocupat 18 joves en situació de risc aquest any

La Fundació Privada Anna Didi i Govern van renovar el conveni de col·laboració el mes de juny

La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés, ha explicat la situació respecte a la contractació de Stop Violències.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Divuit joves en situació de risc han estat ocupats des de principi d'any a través del programa d'inclusió sociolaboral per a adolescents i joves en situació de risc. Segons informa avui l'executiu en nota de premsa, Afers Socials i la Fundació van renovar aquest mes de juny el conveni per ampliar la col·laboració en la matèria i, de la mateixa manera que l'any passat, la Fundació va fer una donació destinada a finançar part del Programa d'inclusió sociolaboral. El programa té l'objectiu de facilitar el primer accés al mercat laboral en adolescents i joves que han acabat l'educació secundària, no segueixen estudis en el sistema educatiu i es troben amb dificultats per trobar o mantenir la feina. Així, se'ls proporciona les competències bàsiques per poder entrar al mercat laboral amb garanties d'estabilitat.

El programa combina tutories i seguiment, formació i adquisició d'experiència professional, mentre que Govern es fa càrrec de l'import del salari i afiliar als usuaris. Els contractes solen ser de 4 hores al dia, amb una durada de sis mesos i la possibilitat de ser renovable. Govern apunta que el 2021 el programa va ocupar un total de 22 adolescents i joves, mentre queenguanyde moment n'han participat 18, 12 ocupant llocs a l'administració pública, cinc a empreses privades i un a una ONG.

La renovació del conveni de col·laboració permetrà el pagament del curs per a obtenir del carnet de conduir. A més, juntament amb el comú de Sant Julià s'han realitzat tallers formatius durant l'estiu amb tallers de ceràmica, cuina, aquarel·la, costura i tatuatge, on hi han participat 14 adolescents.

tracking