Cultura

Finalitzen els treballs d'excavació a la farga del Madriu

Els professionals han documentat la farga i començat la seva restauració

Finalitzen els treballs d'excavació a la farga del MadriuGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs d'excavació a la farga delMadriues donen per finalitzats després de quatre setmanes on tres grups de professionals hi han estat treballant. Aquesta segona campanya d'intervenció, que comptava amb professionals de pedra seca, un equip d'arqueòlegs especialistes enpaleosiderúrgiai un equip de Patrimoni Cultural, tenia com a objectius restaurar la ferreria i documentar la farga.

Segons informa l'executiu en nota de premsa, i a l'espera dels resultats definitius, en l'excavació s'han documentatduesfases que corresponen a dues etapes tecnològiques diferents. Una, anterior a la construcció del martinet, al segle XVII, i la segona contemporània a la seva utilització, al segle XIX. Tanmateix, es confirma que la farga delMadriuse situa a cavall entre les fargues medievals (molines) i les fargues a la catalana modernes.

El bon avançament dels treballs ha permès iniciar els treballs a la farga amb larestauraciódels tres primers trams de murs de l'edificiprincipal i la restitució del mur de sosteniment nord, que havia cedit. A la sala principal de la casa s'hi haurien documentatduesplantes, amb les restes d'un estable i un magatzem de ferro a la planta baixa.

tracking