Carreteres

Territori invertirà 238.000 euros en les barreres de seguretat

Govern posa a licitació el concurs per a la restauració de la maquinària hidràulica de la Mola i la serradora de Cal Pal

El ministre Filloy a la presentació del reglament d'habitatges de protecció públicaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha aprovat en el consell de ministres d'aquesta tarda l'adjudicació de la col·locació i reparació de barreres de seguretat en carreteres generals per a l'any 2022. L'empresa T.P. La Coma en serà l'encarregada per un import de 237.839,52 euros, amb un termini d'execució de quatre mesos. Els trams de carretera previstos s'amplien enguany a totes les parròquies.

D'altra banda, l'executiu posa a licitació el concurs per a la restauració de la maquinària hidràulica de la Mola i la serradora de Cal Pal, a la Cortinada, amb l'objectiu de posar en marxa el molí fariner. Govern apunta que la mola i la serradora van deixar de funcionar els anys60i va ser restaurat al 1996, quan la infraestructura es va reobrir com a un centre d'interpretació. Tot i això, en aquell moment no es va fer una restauració funcional del molí. Els treballs preveuen la instal·lació d'una nova palanca de fusta o del conjunt d'una nova roda hidràulica, entre d'altres. El concurs és nacional, de procediment obert i modalitat de contractació ordinària. Les empreses poden presentar-sefins el6 d'octubre.

Finalment, Cultura ha aprovat l'adjudicació del concurs per a dur a terme una intervenció preventiva a la Torre dels Moros, a Castellde les Bons, a Encamp. L'empresa Serveis immobiliaris i de construccions, SAU (SIMCO), s'encarregarà de les obres per un import de 33.970,73 euros. L'objectiu és evitar ladegradacióde l'estructura d'acer, resoldre la deterioració i millorar la seguretat dels visitants amb la instal·lació de baranes. La intervenció es farà sota la direcció dels tècnics de PatrimoniCutural.

tracking