Reportatge

Notes de poesia

Bàrbara Scuderi i David Font protagonitzaran el recital ‘Un passeig poètic i musical per l’Abcedari Solidari de Miquel Martí i Pol’.

Bàrbara Scuderi en un recital poètic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Suposo que som d’aquesta generació. Vam créixer al costat de la poesia i les cançons de Miquel Martí i Pol”, reconeixia la poetessa i rapsoda Bàrbara Scuderi. Serà ella, doncs, qui acompanyada del guitarrista i compositor David Font protagonitzarà, aquest dimarts, un recital poètic que tindrà lloc a les 19 hores a la sala d’exposicions de l’ambaixada espanyola. Una de les activitats que s’han programat al voltant de la mostra, que es pot veure actualment la sala d’exposicions del Govern, que consisteix en un homenatge a Miquel Martí i Pol a partir del seu llibre d’haikus Abcedari solidari.

La poetessa nascuda a Buenos Aires, que viu a cavall entre Sitges i Ribes -que ha conegut Font a partir d’aquesta experiència-, explicava aquesta setmana que ha estat un privilegi per a ella formar part de la programació. “En David és una persona que sempre està treballant a nivell d’interpretació. M’he trobat al meu costat una persona més creativa que jo”, celebrava Scuderi. “Ha fet una selecció de músiques pròpies i clàssiques per fer l’acompanyament del concert”, afegia. En aquest sentit, avançava que el recital, titulat Un passeig poètic i musical per l’abecedari solidari de Miquel Martí i Pol, consistirà “en un passeig on els protagonistes seran els poemes, la música i l’obra plàstica de l’exposició que ens envoltarà”. Una proposta que, segons explicava Scuderi, serà una reinterpretació crítica sobre el tema de frontera, al costat del quadre de Jose Luís Pascual. “Creiem que és una bona oportunitat per fusionar”, assegurava Scuderi, que defineix la seva poesia com un element abstracte que permet que cadascú pugui interpretar allò que vulgui. “És un tipus de poesia en primera persona, de les creences, del sentit de la vida, de la crítica...”, destacava la poetessa, que escriu els seus versos tant en català com en castellà o italià.

Scuderi, a part de poetessa, també és periodista i professora. Dues professions que s’ha endut amb ella al camp de la poesia. “M’ha ajudat en el sentit de mantenir el cap obert a la curiositat i també de saber-ho explicar de la millor manera possible”, relatava. Scuderi va publicar #PoesiaBarbariana & #PianoTriquell fa dos anys, el seu últim treball, que exposava el resultat de l’experimentació comuna entre el seu treball poètic i el del pianista Jordi Triquell. Aquest estiu, comentava, ho ha aprofitat per fer una aturada de recitals poètics. Un moment de pausa que ha dedicat a l’escriptura.

tracking