L'UHA preveu tancar l'agost superant en xifres l'ocupació de la prepandèmia

Les reserves van a l’alça i durant la setmana del 15 al 21 d’agost s’ha situat al 89%

Turistes a Canillo.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La previsió de tancament d’ocupació hotelera en relació al mes d’agost és positiva. Així ho confirmava ahir el president de la Unió Hotelera (UHA), Jordi París. “Acumulat el resultat de tres setmanes, podríem pronosticar un agost per sobre dels anys de prepandèmia i per sota del 2021”, avançava.

L’ocupació hotelera, de fet, continua a l’alça i la de la setmana passada, del 15 al 21 d’agost, va ser del 89,7%, segons les dades que va fer públiques ahir al matí l’UHA. L’entitat informava que tot i que la previsió era en un primer moment del 77,06%, la progressió de les reserves havia estat favorable com la setmana anterior fins a assolir aquest percentatge, igualant-se a la de la setmana del 8 al 14 d’agost, quan va ser del 90,65%. “La xifra d’aquesta setmana és positiva i ens referma la confiança de tot el mes d’agost”, celebrava París. “Això és bo pel sector i pel destí”, assegurava tot destacant que el Principat segueix sent, sens dubte, una destinació ben considerada. Així, des de l’UHA es va destacar que el resultat d’aquestes dues darreres setmanes –ja que l’ocupació durant la primera setmana del mes, en canvi, va ser del 77,36%– reflecteix una continuïtat en progressió i en resultat final. “Enguany estem rebent turistes d’altres nacionalitats que no van poder viatjar a Andorra ni el 2020 ni el 2021”, assenyalava París tot referint-se a visitants de destinacions com Bèlgica o Holanda. “Aquest ha estat un dels components importants”, confirmava el director de l’entitat.

Pel que fa a l’escenari específic per parròquies, l’ocupació ha estat equilibrada entre totes. En aquest sentit, tot i la gran quantitat de visitants que està atraient la nova atracció turística del Pont Tibetà, l’ocupació hotelera de la parròquia de Canillo no es desmarca respecte les altres.

La previsió d’aquesta setmana, per altra banda, es troba per sota de les dues anteriors, a 65,24%, tot i que París justifica que es tracta d’una tendència habitual. “A veure si detectem un creixement durant els últims dies i podem concloure un mes d’agost positiu”, destacava París mentre assenyalava que alguns establiments optaran per les ofertes.

tracking