arts escèniques

Jo Dansa estrenarà obra a final de mes

La coreografia pretén reivindicar el dubte i el fet de sentir-se perdut durant l’adolescència

Els membre de la Jove Companyia durant un assaig.SFGA / C. Esteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sis membres de la primera promoció de la Jove Companyia de Dansa duran a terme una primera actuació a final d’aquest agost. Així es va anunciar ahir al matí durant la presentació de la primera generació de joves d’entre 16 i 21 anys que conformen la nova companyia Jo Dansa. La representació, que tindrà lloc el 25 d’agost a les 20 hores a la plaça de les Fontetes de la Massana, s’anomena La jove revolució i s’ha creat amb l’objectiu de transmetre la difícil etapa de l’adolescència, una època de descobriment i desenvolupament de la personalitat i el cos. “Volem posar en valor aquest moment de ‘no saber què vull’, de tenir una gran pressió a sobre pel fet d’haver de prendre decisions transcendentals sobre la vida”, va exposar el director artístic de la companyia, Martí Güell, el coreògraf català que dirigirà i acompanyarà els joves. “En dues setmanes i mitja construirem una creació inèdita”, va anunciar. Mònica Vega, la coordinadora de la companyia, per altra banda, va destacar que els sis joves s’estan adaptant molt bé. “Cada dia dediquem sis hores a la dansa i és un treball físic molt dur”, va assegurar, a més d’indicar que tots els joves “estan molt preparats i tenen una molt bona disciplina corporal”. De fet, l’obra està elaborada pels mateixos ballarins, que són els que van exposant les seves inquietuds i proposant les idees de la coreografia. “Nosaltres les recollim i les traslladem al guió”, va matisar Vega.

La Jove Companyia Nacional de Dansa d’Andorra va realitzar dissabte 11 de juny a la sala dels Arcs de la Massana les proves d’accés per escollir l’elenc que ha acabat formant-ne part. En aquest sentit, Vega va assegurar que el projecte ha estat molt ben rebut”. “Cada vegada els comuns recolzen més els artistes del país”, va celebrar. “La creació d’aquesta companyia ha estat un somni fet realitat ja que des de la dansa necessitàvem una estructura més institucional que ens emparés”, va afegir.

Jo Dansa treballa a partir de l’eix vertebrador de la dansa contemporània, tot i que incorpora i experimenta amb diferents disciplines. En aquest sentit, la companyia no descarta futures col·laboracions amb els joves de la Jocand i els músics de la Jonca.

tracking