entitats animalistes

La gossera segueix al límit d'un col·lapse que es pot donar aquest agost

La vicepresidenta de GosSOS tem que la situació pugui empitjorar durant el mes d’agost

Gossos a les instal·lacions de la protectora de Borda Vidal.a.m.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació a la gossera no ha millorat pel que fa al nombre d’animals que està acollint amb relació a un mes enrere, quan les instal·lacions ja es trobaven al límit del col·lapse. Així ho va anunciar aquest dijous Audrey Montel, vicepresidenta de l’Associació GosSOS. “Seguim tenint massa gossos” afirmava mentre detallava que la protectora, que té una capacitat per emparar 42 animals, aixopluga actualment 35 gossos. “El període de vacances estivals que arriba ens fa una mica de por” admetia Montel referint-se a aquest mes d’agost, que tot just comença. “En aquesta època sempre hi ha molts abandonaments, és una realitat”, avançava. “Esperem que no sigui així o que n’hi hagi com menys millor” afegia.

Montel relatava, però, que tot i la situació de desbordament que està patint a hores d’ara la gossera, l’associació ha percebut un canvi important i positiu respecte els seus socis. I és que, segons la vicepresidenta de GosSOS, molta gent s’ha apropat últimament a la protectora amb la intenció d’oferir la seva ajuda. “Algunes persones han decidit associar-se. Per a nosaltres és de gran ajuda perquè significa una font d’ingressos extra” assegurava Montel, que deixava clar que “disposem de recursos molt escassos”. Per altra banda, la vicepresidenta de l’associació celebrava que la protectora també ha percebut un notable augment de voluntaris. “Hi ha moltes maneres d’ajudar, i no totes estan relacionades amb mesures econòmiques” deixava clar. Amb relació a aquest tema, Montel explicava que moltes empreses els ajuden a través de donacions de materials i que molts particulars ho fan a partir de petites reparacions, petits treballs de pintura, ajudes amb temes digitals, xarxes socials o, sense anar més enllà, amb el simple fet d’oferir-se a passejar els gossos. “Com més voluntaris tinguem, menys hores es passaran els animals tancats en gàbies” assegurava. En aquest sentit, Montel destacava que la situació havia començat a millorar fa un mes, quan van fer pública la seva situació. “També vam assistir a la Serenalla i vam tenir molt bona resposta” comentava. “Vam presentar per primera vegada el marxandatge de gossos i va tenir molt bona acollida” afegia.

Per altra banda, Montel celebrava que l’abandonament de gossos de cacera, un fet que preocupava bastant la protectora uns mesos enrere, ja s’ha aturat. “En aquests moments, el principal motiu de cessions de gossos està relacionat amb el tema de l’habitatge i el contracte d’arrendament que no admet mascotes” assenyalava.

tracking