Cultura

Certamen literari en honor a la Mare de Déu de Meritxell

L'Acadèmia Mariana convoca un concurs de poesia i prosa amb motiu del centenari de la coronació canònica de la patrona

Certamen literari en honor a la Mare de Déu de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Acadèmia Mariana convoca el Certamen Literari Marià en honor a la Mare de Déu de Meritxell amb motiu del centenari de la seva coronació canònica. El certamen, que permet la presentació de poesia i prosa escrita amb data límit fins al 31 d'agost, preveu set premis diferents. Per part de l'arquebisbe de la Seu i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, el premi dotat de 600 euros anirà destinat a la millor poesia en llengua catalana que lloï la Mare de Déu de Meritxell; el premi de l'arxiprestat de les Valls d'Andorra, dotat amb 500 euros, serà atorgat a la millor poesia en llengua catalana que lloï la Mare de Déu de Meritxell, d'altra banda, l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, entregarà una peça d'art a la millor poesia en llengua catalana o espanyola que lloï la Mare de Déu en les seves distintes advocacions marianes venerades al Principat.

Tanmateix, per part del bisbe de Lleida, el premi dotat amb 600 euros serà atorgat a la millor poesia en llengua catalana que lloï la Mare de Déu de l'Acadèmia com a patrona; l'IEU-Diputació de Lleida farà entrega de 500 euros a la millor poesia en llegua catalana que lloï Maria en qualsevol de les advocacions marianes venerades a les comarques de Lleida, mentre que la Paeria de Lleida ho farà en qualsevol de les advocacions marianes venerades a la ciutat de Lleida. Finalment, la pontifícia i Reial AcadèmiaBibliogràficoMariana de Lleida, atorgarà 500 euros al millor treball en prosa escrit en llengua ucraïnesa, i traducció en català o castellà, que faci referència a la ciutat màrtir de Mariúpol.

L'Acadèmia Mariana informa que els concursants premiats seran avisats personalment abans de l'acte de lliurament dels premis, que se celebrarà el 2 d'octubre.

tracking