Col·lectius

Acció Feminista afirma que les punxades pretenen apartar les dones de l'espai públic

L'associació considera "insuficient" el protocol activat pel Govern

Acció Feminista s'emmiralla en el vidre per als actes del 8-MACCIÓ FEMINISTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció Feminista condemna les "agressions masclistes amb punxades" a dones arran del cas que s'ha produït a la festa major de Sant Julià i assegura que es tracta "d'un nou atemptat contra les dones per atemorir-nos i apartar-nos de l'espai públic", en un comunicat fet públic aquest matí. L'associació exposa que el protocol activat pel Govern "és insuficient" i que a punt de començar una nova festa major massiva com la d'Andorra la Vella "instem Govern i comuns a impulsar punts liles on puguin dirigir-se les dones per informar-se, rebre atenció sobre actituds masclistes i comportaments sexistes, alhora que sensibilitzar i prevenir sobre aquests comportaments".

El col·lectiu reclama un increment de la vigilància policial" a festes majors i espais d'oci nocturn "amb agents de paisà en aquests recintes per detenir els agressors" que afirmen "sovint estan organitzats". Acció Feminista estima que hi ha d'haver més control d'accés a les celebracions i si cal limitar l'aforament per poder garantir la seguretat de les dones. I afirma que s'ha de preparar un protocol conjunt amb les discoteques per a la temporada d'hivern "per prevenir qualsevol agressió masclista i especialment les punxades amb la finalitat de la submissió química".

El col·lectiu de dones demana que hi hagi contundència en la persecució penal dels autors d'aquestes agressions que qualifiquen com "abominables" i que s'apliquin les màximes penes als autors i als còmplices o col·laboradors. I apel·la a la ciutadania perquè hi hagi "tolerància zero" amb aquesta nova forma de violència masclista especialment dirigida a les dones joves "i la col·laboració en la detecció i detenció dels agressors".

Agents d'igualtat

Una de les peticions d'Acció Feminista és perquè es desplegui de manera immediata la llei d'igualtat i que hi hagi el curs vinent "agents d'igualtat i formacions en educació sexual i afectiva perquè el problema d'arrel és educacional". I amplia la demanda perquè es creïn grups d'atenció a les víctimes de violència de gènere de la policia amb formació especialitzada per donar l'atenció i fer el seguiment de les víctimes com preveu la llei d'igualtat", recull el comunicat.

tracking