Adjudicació directa per tenir les il·lustracions de Pilarín Bayés

Vela havia demanat pel procediment per escollir l'editorial de la publicació "Petita història del Govern d'Andorra"

La consellera general del PS Susanna Vela.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va adjudicar de manera directa l'edició de "Petita història del Govern d'Andorra" perquè les il·lustracions les pogués fer Pilarín Bayés, segons figura en la resposta parlamentària que el ministeri d'Economia ha fet a una pregunta de la consellera del PS Susanna Vela publicada avui al Butlletí del Consell General. La resposta que signa el ministre Jordi Gallardo especifica que la publicació amb textos de Joan Peruga i il·lustracions de Bayés es va fer seguint el model de la editada pel 600è aniversari del Consell General d’Andorra en complir-se 40 anys de la constitució del primer Govern d’Andorra i com en aquella publicació es volia comptar amb la il·lustradora. Aquest va ser el motiu de l'adjudicació directa a "l'Editorial Mediterrània, SL perquè és la que manté un contracte d'exclusivitat amb Pilarín Bayés per a la il·lustració de les 'petites històries'".

Gallardo respon a la segona qüestió de la parlamentària socialdemòcrata que el Govern "és el propietari dels drets de reproducció de l'obra en qüestió, però no és el propietari del text ni de les il·lustracions, atès que pertanyen als autors". I precisa que l'executiu es compromet a no fer ús del text o les il·lustracions per separat de la maqueta del llibre i que també té el dret de distribució, "que al seu torn s'ha cedit a l'editor per tal de maximitzar la difusió de l'obra a través dels canals de distribució d’aquest".

Vela remarcava que l'adjudicació del llibre es va fer a Editorial Mediterrània SL, per un import de 15.985 euros (impostos inclosos) i sense haver passat per un concurs públic el març del 2021.

tracking