entitats

Contactes perquè tornin els nens sahrauís

Creuem Fronteres espera que el problema es pugui “desencallar” per a l’estiu vinent

Un grup de nens sahrauís que va poder fer una estada al país.arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Creuem Fronteres espera que l’estiu vinent es puguin reprendre les estades d’infants sahrauís al país, aturades durant els últims sis anys. La presidenta de l’entitat, Lluïsa Hurtado, confia que el tema es pugui “desencallar” amb les visites del nou representant del Front Polisario per a Andorra i Catalunya, Abidin Bucharaya. “Vull creure que amb un nou representant sahrauí a Catalunya es miraran aquest tema”, va manifestar Hurtado. De fet, l’associació no ha sabut mai per què es va suspendre realment el projecte Vacances en pau, que permetia que durant dos mesos de l’estiu un grup de nens sahrauís gaudissin d’Andorra.

En aquest sentit, Hurtado es queixa que “ningú ens ha convocat ni ens ha donat cap explicació”. Això sí, aleshores es va dir des del Govern que calia que els nens portessin passaport individual, quan sempre havien viatjat com a col·lectiu. “El que és clar és que no és un problema d’Espanya perquè hi ha nens sahrauís que arriben, per exemple, a la Seu d’Urgell. Penso que no hi ha hagut voluntat política perquè no hi ha cap moneda de canvi”, va explicar Hurtado. L’associació té capacitat en aquests moments per portar com a mínim una dotzena de nens sahrauís, ja que hi ha famílies que estarien interessades a reprendre aquesta iniciativa. “Espero que en el període d’un any s’hi hagi pogut trobar una solució i que els nens puguin tornar l’estiu vinent”, va afirmar Hurtado. El compromís del nou representant del Front Polisario és fer visites més sovint i en una d’aquestes, a partir del setembre, hi podria haver contactes amb representants del Govern. Una delegació del Front Polisario, encapçalada per Bucharaya, es va reunir recentment amb membres del grup parlamentari socialdemòcrata.

L’associació treballa també per organitzar una segona caravana solidària als campaments dels refugiats de Tindouf, a Algèria, que es podria fer a l’octubre o novembre vinents, després de la que va tenir lloc l'abril del 2019, que va portar 4.000 quilos d’ajuda humanitària. “Tenim el gènere i els vehicles i ara només falta que ens donin el vistiplau”, va dir Hurtado.

tracking