visita institucional

El Govern cooperarà en educació i canvi climàtic amb l'OSCE

La secretària general de l’organització alerta d’una “situació difícil” per la guerra a Europa

Helga Maria Schmid i Maria Ubach, ahir.sfg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guerra d’Ucraïna ha posat en evidència la necessitat de cooperar en matèria de seguretat a nivell internacional. De fet, el conflicte bèl·lic va ser un dels principals temes que la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va abordar amb la secretària general de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), Helga Maria Schmid. “Són temps difícils amb la realitat de la guerra a Ucraïna”, ha alertat Schmid.

Amb la voluntat de reforçar la cooperació amb aquest organisme, la ministra va anunciar que el Govern treballa per obrir noves vies de col·laboració en l’àmbit educatiu, per exemple, fomentant el diàleg, i de la lluita contra el canvi climàtic. Tot això després que Schmid fes un balanç molt positiu de la col·laboració d’Andorra amb l’OSCE, tant a nivell governamental com parlamentari.

La visita al Principat de la secretària general de l’OSCE, la primera que fa amb caràcter oficial des que el Principat es va adherir a l’organisme el 1996, s’emmarca en les consultes que l’OSCE està portant a terme per donar veu als més joves en els processos de presa de decisions i en la promoció de la seguretat internacional. Per aquest motiu, va organitzar un debat que va atendre també la conferència OSCE Debating Perspectives 20-30 Roadshow, a càrrec de Schmid. En aquest sentit, la secretària general va destacar que traslladarà les propostes dels joves d’Andorra.

L’OSCE és l’organització de seguretat regional més gran del món, agrupant 57 estats d’Amèrica del Nord, Europa i Àsia. Es tracta d’un fòrum que treballa per mantenir l’estabilitat, pau i democràcia de més d’1.000.000 de persones.

tracking