clima

La temperatura mitjana de la primavera ha estat 1.7 graus per sobre de la mitjana

Meteorologia preveu tempestes per a dijous i divendres

Dades recollides a la central de FEDAFEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temperatura mitjana de la primaveraha estat de 10.45ºC,1.7 graus per sobre la mitjana climàticapel període de referencia 1981-2010 a l’estació de Central de FEDA, segons l'estudi d'Andorra Recerca i Innovació. En aquesta línia, l'estació ha registrat un mes de març amb fins a 15 diesamb temperatures per sota la mitjana. Durant l'abril esvan registrar vuit dies amb temperatures fredes. En canvi, el maig va ser molt càlid i es van superar rècords de temperatura, només durant cinc dies van ser normals per l'època de l'any.

Els bombers alerten del risc molt alt d'incendis

El perill molt alt d'incendis es manté a la major part del Principat. Els bombers ha alertat aquest matí que el risc continua en nivell 2 a tota la zona sud del país i zona centre-occidental fins a 2000 metres i en nivell 1, perill alt, a la resta del territori tot i el descens de les temperatures que "continuaran elevades i per sobre del normal".

El cos d'extinció remarca que la baixada dels termòmetres no anirà acompanyada avui de precipitacions, que segons Meteorologia poden arribar amb tempestes a la tarda dijous i divendres i afectació a tot el país. Els bombers avisen que "tot i la situació aparent de millora la vegetació continua estressada i disponible per l'acumulació de jornades amb condicions de temperatura i d'humitat extremes", segons recull el butlletí d'incendis forestals. El nivell 2 de perillositat provoca que estiguin prohibides les enceses de foc, tancades les barbacoes comunals i no es poden llançar coets pirotècnics, per això es va anul·lar el castell de focs de la festa major d'Escaldes.

La previsió meteorològica indica que avui la màxima serà de 31 graus i la temperatura anirà baixant fins als 28 graus que s'anuncien per a dijous o els 26 del cap de setmana a Andorra la Vella, amb mínimes que es quedaran en 12 graus. El pronòstic avança la possibilitat de tempestes generalitzades per a dijous i divendres a la tarda i la resta de jornades seran de predomini del sol, segons Meteorologia.

Butlletí de risc d'incendis

tracking