Lleure

Andorra amplia les propostes de turisme accessible

Més d'un centenar d'espais d'interès per als visitants disposa de codis QR amb contiguts en llengua de signes i locutats en diferents idiomes

Plaques en Braille per als invidents als espais d'interès turístic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Turisme i els departaments de Turisme dels comuns han ampliat les propostes per posicionar el país "com una destinació de turisme inclusiu" per apropar el patrimoni cultural i natural al màxim de públics, segons destaca l'entitat. Els projectes d'accessibilitat universal s'han desenvolupat i finançat a través del programa conjunt Infoturisme i han dotat de més d'un centenar d'espais d'interès per als visitants com ara monuments, escultures o miradors de codis QR amb el projecte Parl' App. L'usuari disposa de continguts descriptius en llengua de signes i locutats en català, francès, castellà i anglès escanejant amb el mòbil aquests codis.

Les mateixes plaques dels QR ofereixen informació en Braille per a invidents i Andorra Turisme recalca que estan situades a una alçada adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. L'entitat informa que a més s'han renovat els miradors ecoturístics i panells interpretatius "Natura en ruta" que hi ha per tot el país perquè tinguin plafons informatius amb continguts en Braille.

tracking