salut

Aïllada una segona persona per contagi de verola del mico

No hi ha cap relació amb el primer cas, que ja ha rebut l’alta

L'OMS ha elevat l'alerta sanitària per la malaltia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha confirmat un segon cas de verola del mico. La persona es troba aïllada al seu domicili i no hi ha cap vinculació amb el primer cas diagnosticat al país i que es va donar a conèixer a principi de mes. De fet, aquesta primera persona afectada ja ha rebut l’alta després d’haver acabat el període de confinament establert. L’executiu va afegir que no hi ha ha contactes estrets a Andorra d’aquesta segona persona contagiada de la malaltia infecciosa. El positiu, com en el primer cas, s’hauria donat fora del Principat.

Des del Goverrn van repetir la crida a la calma que ja va fer el ministre portaveu després d’informar del primer cas de la patologia. Van afirmar que són dos casos aïllats amb simptomatologia lleu i que es tracta d’una malaltia que requereix d’un contacte molt estret per tal que es produeixi el contagi. El ministeri de Salut sí que està treballant per aprovisionar-se d’un petit estoc de vacunes per si fos necessari vaccinar contactes estrets en cas de nous positius, que és el que marquen els protocols.

L’OMS va elevar dissabte l’alerta sanitària per la verola del mico declarant-la emergència sanitària global, una decisió que obliga l’organització mundial i els països a prendre mesures de contenció. La incidència és moderada al món però alta al continent europeu, on es concentren el 80% dels casos. En total, des de l'inici del brot, s’han detectat uns 16.000 casos en 75 països.

tracking