Reportatge

Per un cop de puny

El Tribunal de Corts ha absolt aquesta setmana un jove acusat d’haver agredit un altre noi en una discoteca perquè no considera provats els fets.

Entrada a la seu de la justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha absolt aquesta setmana un jove acusat d’haver agredit sense motiu un altre noi en una discoteca de la capital. El dia que va celebrar-se la vista, el ministeri fiscal va demanar que se’l condemnés a vuit mesos de presó condicional i més de 3.000 euros de multa perquè el va considerar culpable d’un delicte major de lesions doloses.

Els fets es remunten a una nit de discoteca del 5 de gener de 2019. La festa arribava a la fi quan, de cop i volta, sense esperar-ho, un cop de puny d’origen desconegut va impactar a la cara d’un noi. Aquest, atordit, es va desequilibrar i, en el trajecte d’aterratge, el seu rostre va ser objectiu d’un altre impacte. Aquesta vegada, d’una puntada de peu. Les conseqüències de la pallissa van ser un hematoma a l’ull i una dent trencada, tal com va acreditar la víctima durant la seva declaració en la vista oral davant del Tribunal de Corts.

“He posat la denúncia perquè em sento agredit sense culpa per un senyor que ni conec”, va declarar davant Corts la persona estomacada la nit del 5 de gener del 2019 a la porta d’un club de la capital. Tot i que l’agredit va admetre no haver reconegut qui li etzibava el cop en un primer moment, va assegurar que després va veure l’agressor fugir cor-rent i que el va fotografiar per poder-lo identificar.

En canvi, el noi a qui s’acusava dels fets va assegurar durant el judici no haver tingut cap conflicte aquella nit. De fet, es va descriure a si mateix com una persona pacífica que mai es fica en embolics ni baralles. Els seus col·legues, que es van presentar al judici en condició de testimonis, van coincidir a explicar que el seu amic no va agredir ningú aquell dia. Fins i tot van declarar no tenir constància que mai hagués estat implicat en cap baralla.

Ara bé, el fiscal, per la seva part, va recordar que l’acusat ja tenia experiència a estomacar i que, anteriorment, havia estat condemnat per agredir una persona.

El fiscal va considerar acreditats els fets i va demanar vuit mesos de presó condicional per un delicte major de lesions doloses i més de 3.000 euros de multa. Ara bé, el Tribunal de Corts, finalment, no considera provats els fets i l’ha absolt del delicte de què se l’acusava.

tracking