suport institucional

L'advocat català Eduard Ibáñez serà la mà dreta del representant del copríncep

El Dr. Eduard Ibáñez Pulido.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Dr. Eduard Ibáñez i Pulido ha estat l’advocat català elegit pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, per al al càrrec d’adjunt al representant personal del copríncep episcopal.

D’aquesta manera, Ibáñez serà l’assessor del representant personal del copríncep a Andorra, Josep Maria Mauri, amb qui col·laborarà estretament. També treballarà amb els serveis del copríncep episcopal.

Ibáñez és un advocat doctorat en dret penal i llicenciat en Filosofia que compta també amb estudis en Teologia. Nascut a Barcelona el 14 de maig, es va especialitzar en l’àmbit penal i penitenciari el gener de 1993. A més, des de l’abril de 2002 fins al març de 2021 va ser director de l’entitat Justícia i Pau de Barcelona, i President de la Comissió General de Justícia i Pau d’Espanya entre el 2010 i el 2019. La seva trajectòria segueix exercint de tècnic a la Direcció General d’Afers Religiosos, del departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, entre el març de 2021 i el juliol de 2022. Ibáñez també ha treballat com a professor de Dret en diverses universitats.

La decisió de l’arquebisbe, segons fonts properes, és motivada per l’edat de Mauri (80 anys), de manera que Vives considera que tenir com a suport un tècnic en matèria jurídica serà beneficiós i que Mauri podrà jubilar-se d’aquí a dos anys, coincidint, precisament, amb la jubilació del mateix bisbe d’Urgell.

tracking