mÚSICA

Ariel Rot i Kiko Veneno porten a la capital 'Un país para escucharlo'

Actuaran el 8 d’agost en un dels concerts estrella de la festa d’Andorra la Vella

Ariel Rot i Kiko Veneno protagonitzen una de les gires de l'estiu.JERÓNIMO ÁLVAREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A poc a poc es van coneixent alguns dels noms que lideraran el cartell de la festa major d’Andorra la Vella 2022. Al grup català Oques Grasses, concert estrella del dissabte, s’hi han de sumar dues figures històriques de l’escena espanyola: Ariel Rot i Kiko Veneno, que hi actuaran el dilluns 8 d’agost. La gira dels dos músics trasllada als escenaris el programa de la televisió pública espanyola Un país para escucharlo, que Ariel Rot ha presentat durant tres temporades a La2. Les càmeres van captar el recorregut del cantant argentí establert a Madrid per ciutats i regions espanyoles i la trobada musical amb artistes referents de la zona. La química que va sorgir de la trobada a Sevilla amb Kiko Veneno va ser la gènesi de la gira actual.

PECES EMBLEMÀTIQUES

El repertori del concert serà integrat per peces emblemàtiques dels dos músics, amb més de quaranta anys de trajectòria a l’esquena. Ariet Rot (Buenos Aires, 1960), ex de Tequila o les Rodríguez, hi aporta, per exemple, hits com Salta, Dulce Condena i Bar Soledad. Kiko Veneno (Figueres, 1952) cantarà tant peces del grup en què va començar, Veneno, com les que ha defensat tot sol, entre les quals destaquen Echo de menos, Mercedes blanco, Volando voy i Los delincuentes.

Els concerts d’Un país para escucharlo s’han caracteritzat per les aparicions sorpresa. A l’actuació al Festival Guitar BCN, el mes d’abril passat, els van acompa-nyar a l’escenari Muchachito, Kora, Gerard Quintana, Josep Thió i Raül Refree, amb qui van homenatjar el recentment desaparegut Pau Riba.

tracking