centre penitenciari

Els treballadors de la presó suspenen els dos directors

El subdirector és el pitjor puntuat en l’informe que Interior ha elaborat sobre el clima laboral a la presó

Jurament de nous agents del centre penitenciari.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del centre penitenciari han puntuat negativament la gestió de la direcció i dels dos oficials. A banda de la informació oficial del Govern en un comunicat, el Diari ha pogut saber que el director, Miquel Àngel Garcia, el subdirector, Oriol Magrinyà, i els dos oficials han estat puntuats amb una nota mot baixa pels treballadors del centre penitenciari. Cap d’ells supera el 4 i és Magrinyà qui rep la pitjor nota.

Les conclusions de l’informe que ha elaborat una empresa privada van ser exposades als carcellers i treballadors pel ministre d’Interior, Josep Maria Rossell; el secretari d’Estat, Joan Leon, i la responsable de l’empresa Opció Group. Segons fonts del personal es va tractar d’una presentació molt ràpida i amb poca presència dels funcionaris més veterans, mentre que sí que es va fer patent la presència i l’interès de la darrera promoció, la dels més joves, agrupats en el seu propi sindicat i amb anhels de promoció en la seva carrera professional.

Els treballadors posen en evidència que hi ha una falta d’organització però també de recursos humans. Rossell va acceptar el dèficit de personal tot recordant que és una situació que es repeteix en altres cossos especials, i pel que fa a donar resposta a una nova gestió que permeti optimitzar els recursos, va fer una clara advertència, avisant que al setembre, com a ministre, està disposat a prendre decisions si no es nota un canvi de millora, en clara al·lusió als directors.

Alguna de les queixes fa referència a la descordinació. Actualment hi ha 10 persones de baixa per malaltia i altres de vacances, amb la qual cosa és habitual que cada dia s’hagin de cobrir algunes places amb hores extra que a final de mes suposen un import considerable. Alguns treballadors reclamen un major control sobre les baixes, per evitar casos com un treballador que va ser enxampat a Caldea o un altre que al·lega que no pot anar a la feina perquè duu una fèrula en un dit.

Magrinyà va comentar que si hi ha moltes promocions, l’escala més baixa quedarà més buida, mentre que la darrera promoció empeny perquè es faciliti la carrera professinal dins del cos. Segons Opció, un 94% del personal va respondre al formulari.

L'SPA NO ENTÈN EL "GIR DE GUIÓ" DEL TITULAR D'INTERIOR

El Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA) va expressar ahir la seva sorpresa pel fet que el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, prioritzi ara l’elaboració del reglament relatiu a la carrera professional d’aquests funcionaris, tal com els va comunicar dilluns en una reunió per donar a conèixer les conclusions de l’estudi de clima laboral. El portaveu d’aquest sindicat, David Bernaus, va explicar que va ser el mateix Rossell el que abans els havia dit que aparquessin la redacció d’aquest reglament, cosa que significa que hi ha hagut “un gir de guió del ministre que no sabem a què ve”. “No veiem malament que es prioritzi aquest reglament perquè és una cosa que ens interessa a tots, però no entenem per què en el seu dia es va parar”, va afirmar Bernaus. xos. “La nostra prioritat és que es faci un bon reglament, però ara no el farem de qualsevol manera perquè hi hagi presses”, va manifestar el dirigent de l’SPA. Bernaus va recordar que el sindicat ja va manifestar que no era necessari un estudi d’aquestes característiques “perquè el clima laboral és bo”.

tracking