El Consell General aprova la llei de protecció civil

El PS s’ha acabat oposant a la figura del sometent perquè és una figura del passat

El ministre Rossell avui al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La penúltima sessió del consell general abans de l'aturada per l'estiu ha donat el vistiplau a la llei de protecció civil en un debat marcat pel petit en contra entre el PS i la majoria per la figura del sometent.

Segons el conseller socialdemòcrata Jordi Font aquesta figura ja es va mantenir per "romanticisme" i va defensar que "el sometent era una figura molt important en una altra època" quan els comuns no tenien capacitat per afrontar les problemàtiques del dia a dia. "Avui creiem que no és necessària el sometent, però estem molt i molt contents perquè a Andorra la protecció civil tindrà un marc legislatiu propi".

En aquest sentit, el ministre d'Interior, Josep MariaRossell, ha defensat que ell va formar part del sometent en moments com la visita del CopríncepMitterrandl'any 1986, i que en cap moment "em vaig sentir que formava part d'un grup paramilitar; no portava cap rifle penjat al coll". Rossell ha defensat la modernització "d'una figura històrica al país; no entenc que les qüestions tradicionals els facin nosa" ha carregat el ministre.

D'altra banda, la sessió d'aquesta tarda també ha validat a Joan Manel AbrilCampoycom a membre del Tribunal Constitucional, així com el projecte de llei sobre la introducció de l'euro, amb "l'objectiu de fer una passa més cap a l'homologació internacional", ha explicat el ministre Eric Jover, i el projecte de llei de creació del sistema de validació dels aprenentatges basats en l'experiència.

tracking