Quarta dosi contra la covid per a majors de 60 anys

La pressió sanitària repunta amb 6 persones ingressades a planta

Vacunes Vacuna Vaccí

Vacunes Vacuna VaccíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha aprovat avui obrir la porta a la quarta dosi de vacunació contra la covid per a majors de 60 anys, segons ha anunciat el ministre Portaveu, Eric Jover. La inoculació de la quarta fòrmula s'estava fent per a persones de col·lectius molt vulnerables i ara es permetrà que els ciutadans per sobre d'aquesta franja d'edat que ho desitgin puguin rebre una nova immunització en un procés que s'activarà les properes setmanes.

Eric Jover ha argumentat que la decisió s'ha adoptat al consell de ministres "perquè continuem tenint un nivell relativament elevat de circulació del virus" i seguint les recomanacions de l'Agència Europea de Medicaments (EMA), del Centre Europeuper a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i de l'OMS. I ha indicat que el ministeri de Salut anunciarà el procediment que s'ha de seguir per rebre la quarta vacuna. La setmana vinent es començarà a posar als centres sociosanitaris i després s'obrirà a la població en general.

Jover ha informat que s'han detectat 390 positius en l'última setmana i hi ha hagut "un lleuger repunt" de la pressió sanitària perquè hi ha sis infectats amb el virus ingressats a habitacions de planta de l'hospital, quatre més dels que es van notificar dimecres passat. Un dels pacients és un resident de Clara Rabassa contagiat de la covid pel brot que es va localitzar la setmana passada. El ministre ha exposat que ara hi ha 6 usuaris del centre geriàtric i un treballador positius i que "es troben en bones condicions a les seves habitacions".

El total de contagis notificats des de l'inici de la pandèmia ascendeix a 45.061, dels quals 659 són casos actius, 57 menys que fa una setmana. La disminució d'afectats s'ha produït perquè hi ha hagut 447 altes, que eleven a 44.249 recuperats de la covid.

Restriccions baixes

L'executiu ha prorrogat una setmana més les restriccions sanitàries per la covid vigents "que són de nivell extremadament baix", ha precisat Jover remarcant que ara mateix no hi ha previst activar cap protocol per l'augment d'hospitalitzats. I ha precisat que s'ha de veure l'evolució dels contagis els propers dies perquè ser molt baixes les xifres d'ingressats qualsevol repunt sembla que tinguin més impacte. I ha tornar a recomanar a les persones vulnerables que siguin especialment curoses per mantenir les mesures de protecció per evitar contagiar-se de la covid.

El ministre ha comentat que no se sap quina vacuna s'administrarà però que es seguiran els criteris aplicats en les crides prèvies que s'anaven posant en funció de la disponibilitat. I ha afirmat que "ara no ens trobem amb les tensions dels primers processos" per falta de dosis i hi ha vaccins en estoc i que les gestions que s'estan fent amb França per al subministrament de vacunes formen part de les entregues pactades que havien de sumar 20.000 unitats.

tracking