Govern

El fons de l'habitatge operarà a la tardor

El Tribunal de Comptes també revisarà les activitats de la SICAV

Presentació del reglament del règim jurídic del fons d'habitatgeSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fons de l'habitatge serà una realitat a partir de la tardor, quan es començaran a tirat endavant els primers projectes. Així ho han confirmat aquesta tarda el ministre de l'Habitatge,VictorFilloy, i el ministre de Finances, Eric Jover, que han presentat el reglament que regularà l'ens financer.

Inicialment, el fons comptarà amb el Govern, el comú d'Andorra la Vella -que cedeix els terrenys de la Borda Nova- i AndorraTelecom-que aporta 10 milions d'euros al fons-, tot i que és probable que el fons de reserva de jubilació també acabi entrant amb alguna aportació econòmica.

En aquest sentit, Jover ha explicat que els estatuts estan ja pràcticament enllestits i ara "el que cal és decidir els prospectes de les inversions; jo crec que a principis de tardor podem tenir un primer projecte a treballar".

D'altra banda, el ministre de Finances ha destacat que els socis que formin part del fons poden entrar amb drets econòmics (AndorraTelecomi si s'acaba materialitzant el fons de reserva), amb drets polítics (el cas del Govern querenunciaals beneficis per potenciar la capacitat inversora del fons) o amb drets econòmics i polítics. Així, "no hem previst l'entrada d'inversors privats" sinó que aquells propietaris que hi entrin ho podran fer només per la via de la cessió d'immobles per al lloguer assequible.

El projecte de Borda Nova

D'altra banda, el ministreFilloyha remarcat que la majoria de propietaris que ja s'han interessat pel fons són habitatges o edificis que requereixenrehabilitació.Precisamentper aquest motiu, l'executiu ha decidit assumir el cost de la inversió dels 16,2 milions d'euros per a la Borda Nova, perquè d'aquesta manera el fons tingui més capacitat inversora.

tracking