Andorra negocia entrar al programa de protecció del mediambient i clima europeu

El projecte permetrà que organitzacions públiques i privades puguin rebre suport financer per a desenvolupar tècniques i pràctiques mediambientals

Seu de la Comissió Europea a Brussel·les

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra ha iniciat negociacions amb la Comissió Europea (CE), juntament amb altres set països extracomunitaris com Albània, Illes Feroe, Israel, Moldàvia, Macedònia del Nord i Turquía per associar-se al programa LIFE de protecció del mediambient i el clima de la UE. En aquest sentit, aquest programa permetrà que organitzacions públiques i privades d'aquests estats puguin rebre suport financer per a projectes destinats a desenvolupar tècniques i enfocaments "ecoinnovadors", intercanvis de bones pràctiques o assessorament en el desenvolupament, implementació i lleis mediambientals, segons ha indicat la Comissió.

Així, mentre finalitzen les negociacions d'accés, aquests set països ja poden presentar projectes en el marc de les convocatòries de propostes del programa per enguany i per poder rebre finançament hauran d'haver ratificat l'acord. Islàndia es va unir al programa LIFE el setembre del 2021, i Ucraïna la setmana passada va signar un acord per accedir a aquesta iniciativa.

tracking