Dimarts, 9 de abril de 2024

Els mossos denuncien l'entrada d'armes de foc des d'Andorra

L'increment de la violència entre bandes de tràfic de marihuana ha provocat un augment de la tinença d'armes de foc il·legals a Catalunya

Una plantació de marihuana desmantellada aquesta setmana al Coll de NargóMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de la comissaria general d'investigació criminal dels mossos d'esquadra, RamonChacón, denuncia l'entrada d'armes de foc il·legals a Catalunya provinents d'Andorra. Segons ha concretatChacónen declaracions al programa Via lliure deRac1, l'augment de la violència entre bandes de tràfic de marihuana ha portat als qui defensen les plantacions a armar-se cada cop més. Notificant un augment de la demanda d'armes i l'obertura de negocis amb preus molt més reduïts.

Mentre que anys endarrere "a Catalunya era difícil trobar una arma de foc", ara els mossos se'n troben al 12% de les plantacions que desmantellen. De fet,Chacóncomenta que aquests articles s'han abaratit fins a un 90%, passant a costar 600 euros una pistola quan abans no baixaven dels 6.000. El cap explica que la majoria venen de Txèquia, Eslovàquia, Bulgària o el Principat, que també és un dels principals punts d'entrada d'armes de foc il·legals a Catalunya.

tracking