Els mossos denuncien l'entrada d'armes de foc des d'Andorra

L'increment de la violència entre bandes de tràfic de marihuana ha provocat un augment de la tinença d'armes de foc il·legals a Catalunya

Una plantació de marihuana desmantellada aquesta setmana al Coll de NargóMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de la comissaria general d'investigació criminal dels mossos d'esquadra, RamonChacón, denuncia l'entrada d'armes de foc il·legals a Catalunya provinents d'Andorra. Segons ha concretatChacónen declaracions al programa Via lliure deRac1, l'augment de la violència entre bandes de tràfic de marihuana ha portat als qui defensen les plantacions a armar-se cada cop més. Notificant un augment de la demanda d'armes i l'obertura de negocis amb preus molt més reduïts.

Mentre que anys endarrere "a Catalunya era difícil trobar una arma de foc", ara els mossos se'n troben al 12% de les plantacions que desmantellen. De fet,Chacóncomenta que aquests articles s'han abaratit fins a un 90%, passant a costar 600 euros una pistola quan abans no baixaven dels 6.000. El cap explica que la majoria venen de Txèquia, Eslovàquia, Bulgària o el Principat, que també és un dels principals punts d'entrada d'armes de foc il·legals a Catalunya.

tracking