salut

Confirmat el primer cas de verola del mico

La persona contagiada mantindrà l’aïllament al domicili

La persona afectada va estar primer aïllada a l'hospital.F. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va confirmar ahir al migdia el primer cas de verola del mico al Principat, després que els resultats de les proves fetes a la persona sospitosa d’haver-se infectat de la malaltia confirmessin el positiu. L’executiu va informar que la personada afectada continuarà l’aïllament al seu domicili “fins que deixi de ser contagiosa”. En un primer moment va ser aïllada a l’hospital, però finalment va poder tornar al seu domicili per mantenir-hi el confinament, atès que l’estat de salut no presentava gravetat.

De la sospita en va informar el ministre portaveu Eric Jover dimecres en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Jover va concretar que es tractava d’una persona (no va donar detalls de l’edat ni el sexe) que havia estat en contacte estret amb un cas positiu fora del Principat, amb la qual cosa hi havia moltes possibilitats que hagués contret la infecció. Però el ministre va llançar un missatge de tranquil·litat tot recordant que aquesta malaltia “té un caràcter infecciós molt més moderat” i que requereix mantenir un contacte important per contagiar-se.

El Govern ha recordat recentment que “qualsevol cas sospitós de la verola del mico ha de ser notificat pel metge a les autoritats sanitàries perquè es pugui fer una anàlisi i confirmació del cas”. Un dels símptomes que pot evidenciar el contagi és una erupció cutània compatible que no s’expliqui per una altra malaltia.

tracking