L'allotjament donarà feina a una quarentena de persones

L'hotel Starc obrirà a l'agost després de més de deu anys

Pierre&Vacances Andorra tanca un acord d’arrendament amb els Cachafeiro per 12 anys

El cèntric hotel de la capital estarà operatiu en un mes i escaig.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hotel Starc obrirà finalment portes el mes d’agost vinent després que la família Cachafeiro, propietària de l’establiment, hagi tancat un contracte de lloguer per dotze anys amb la societat andorrana del grup Pierre&Vacances, que ja explota al Principat dos hotels més (aquest serà el tercer) a banda d’apartaments turístics, tots en parròquies altes. En total, més de 700 habitacions. El cèntric establiment hoteler d’Andorra la Vella (situat al 114 de l’avinguda Meritxell, a tocar de la plaça The Cloud) obrirà portes més d’una dècada després que s’acabés la construcció i amb una categoria un xic inferior a la que es va concebre inicialment: no tindrà cinc estrelles sinó quatre després que els que seran responsables del negoci hagin avaluat la complexitat de complir algun requisit de la màxima categoria.

La comercialització és imminent perquè la data prevista per començar a rebre hostes és el 10 d’agost. Segons van explicar els ja responsables de l’hotel, malgrat els anys que acumulava tancat i que mai no ha estat operatiu, l’estat és “immillorable” perquè se n’ha fet un manteniment continu. Així que les instal·lacions estaven pràcticament llestes per començar a funcionar. El negoci el farà rutllar una plantilla d’una quarantena de persones que s’està acabant de tancar aquestes dies i ja s’han materialitzat entre el 60 i el 70 per cent de les contractacions, segons van exposar.

L’establiment té 79 habitacions, 77 dobles estàndard i dues suites, una de les quals supera els 200 metres quadrats, i també compta amb quatre sales per a congressos o conferències i un restaurant a la planta baixa. L’hotel començarà a funcionar coincidint amb les dates més fortes de l’agost i restarà obert tot l’any. Els responsables del nou projecte hoteler van assegurar que encaren aquesta etapa “molt contents i molt il·lusionats”.

L’obertura de l’hotel Starc després que s’hagi tancat una negociació que ha durat alguns mesos arriba després d’una altra notícia que també afecta el negoci hoteler de la família Cachafeiro, que és la represa de l’ampliació de l’hotel Roc de Caldes, aturada després d’un litigi amb la constructora. Els treballs de l’hotel escaldenc estaven afectats per la directriu de tirar a terra tots aquells edificis inacabats pels quals no es demanés una nova llicència d’obres. La propietat va fer el tràmit davant del comú escaldenc abans que es complís el termini fixat pel ministeri de Territori i Habitatge.

tracking