tribunal de corts

Condemnada a sis i tres anys i mig la parella que va obrir un prostíbul

L’home haurà de passar sis anys a la presó i la dona tres i mig per muntar un prostíbul

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts considera culpable de proxenetisme la parella que el maig del 2021 va decidir muntar un prostíbul al Principat. La sentència, que es va notificar ahir, condemna a sis anys de presó ferma l’home, mentre que a la dona li imposa tres anys i mig, ja que en el moment dels fets no havia complert els 21 anys, fet que suposa una circumstància atenuant.

Corts també els considera culpables dels delictes majors de lesions doloses amb mitjans susceptibles de causar lesions més greus a la víctima i d’afavoriment de la prostitució amb la concurrència del tipus qualificat de lucre. Així mateix, els castiga amb una multa de 3.000 euros i els imposa les penes complementàries de prohibició d’entrar en contacte amb la víctima perjudicada durant deu anys i d’expulsió del Principat per un període de vint anys.

En canvi, el tribunal els va absoldre dels delictes de lesions doloses aprofitant la concurrència d’altres persones que faciliten l’execució, d’amenaces condicionals d’un mal constitutiu de delicte, de tràfic d’éssers humans amb la finalitat d’explotació sexual i de robatori amb violència i intimidació dels quals estaven acusats pel ministeri fiscal.

Els fets es remunten al maig del 2021, quan la parella va decidir muntar un prostíbul a Andorra. Pensaven que seria un negoci rodó. “Ens forrarem”, manifestaven per WhatsApp. Però no esperaven ser detinguts en menys de vint-i-quatre hores.

Durant la vista oral, la dona va al·legar que en aquell moment no tenia feina i estava “desesperada” perquè no podia pagar les factures. I per això va decidir muntar un prostíbul amb la seva parella. La noia es va encarregar de publicar anuncis per reclutar, d’una banda, les prostitutes i, de l’altra, els clients. També es va encarregar de buscar un pis que va llogar amb els diners que l’home li va facilitar.

La primera dona disposada a prestar serveis sexuals al Principat va arribar el 4 de maig. El repartiment dels beneficis que van acordar va ser el 50% per a la dona que es prostituïa, el 40% per a la noia que gestionava els serveis i el 10% restant per a l’home. El modus operandi, va explicar l’acusada, era que ella parlava amb els clients i concretava les cites. A més, es quedava tancada en una de les habitacions del pis –els clients no coneixien la seva presència– mentre l’altra noia oferia els serveis i cobrava els diners, que després li entregava a canvi d’un val.

La mateixa tarda que va arribar, la noia va realitzar fins a onze trobades sexuals al pis. A la nit va realitzar el dotzè servei fora de l’apartament. L’endemà al matí, la treballadora va discutir amb la dona que gestionava el negoci perquè volia cobrar els diners, però ella li va negar. Aleshores va trucar a la policia, que va detenir els implicats. A la maleta de la dona hi va trobar 1.350 euros.

tracking