ENSENYAMENT

Vilarrubla defensa la necessitat de promoure una educació per a la pau

La ministra d'Educació i Ensenyament participa en la Precimera de les Nacions Unides per a la Transformació de l’Educació

La trobada vol establir una agenda concreta per a la Cimera de caps d'Estat i de GovernGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, participa aquests dimecres i dijous en la Precimera de les Nacions Unides per a la Transformació de l’Educació que té lloc a París, segons informa l'executiu.La trobada té com objectiu explorar diversos debats sobre l’educació i establir una agenda concreta per a la Cimera de caps d’Estat i de Govern que es farà al setembre a Nova York, a la seu de l’ONU, i que té la voluntat de mobilitzar una major voluntat política per repensar i accelerar el progrés de l’educació i l’agenda 2030.

Per això, es convida a la Precimera als Estats membres perquè puguin compartir iniciatives i experiències i reflexionar sobre la temàtica d'enguany. En aquest sentit, Govern informa que entre els temes de debats, hi ha la qüestió de com s’hauria d’abordar l’educació en cada país per construir un futur just i sostenible, entre d'altres. Així, durant el seu discurs, la ministra Vilarrublaha fet referència a la necessitat de promoure una educació per a la pau. En aquesta línia, ha fet referència a l'ensenyament al Principat des d'un model competencial "és important reforçar les capacitats dels alumnes i ciutadans amb competències democràtiques, d’acció i d’emprenedoria, socials i emocionals, i de competències d’aprenentatge autònom per poder-se adaptar a les diferents situacions i contextos i aplicar-los al llarg de la vida". La titular de la cartera també s'ha referit a la importància d'educar en el desenvolupament sostenible i convertir-lo en una prioritat.

D'altra banda, durant la seva estada a París, Vilarrubla hacoincidit, entre d'altres, amb la seva homòloga espanyola, Pilar Alegría, i posteriorment, s’ha reunit amb el secretari d’Estat, José Manuel Bar Cendón amb qui ha pogut conversardels diferents temes d’interès entre els dos països en el context educatiu, segons destaca Govern. En aquest sentit, s'han compromès areballar en el curt termini per reconèixer els diplomes de Formació Professional expedits a Andorra a Espanya.

tracking