En marxa el mercat de certificació d'energia d'origen 100% renovable

Una nova aplicació permetrà als productors grans i petits donar fe del seu origen

El director general de FEDA, Albert Moles.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va presentar ahir una nova aplicació que permet als grans i petits productors del país certificar que l’energia que produeixen o que importen, en cas que ho sigui, és d’origen renovable. La certificació, que emet el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat a través de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC), és una garantia per a la posterior comercialització dels segells que configuren el mercat de certificació. A la presentació, la ministra Sílvia Calvó va explicar que la nova eina permet certificar l’energia provinent de fonts el 100% renovables i de cogeneració d’alta eficiència, i va afegir que “la iniciativa permet donar un incentiu més per continuar estimulant la proliferació d’instal·lacions nacionals que generin energia d’origen renovable”.

Un cop assolida la certificació d’origen, el productor pot decidir posar a la venda els certificats per així tenir un nou ingrés pel qual motivar i incrementar la seva instal·lació i el comprador s’implica amb la generació d’energia renovable i de fonts no contaminants. “Volem impulsar la creació d’un cercle virtuós per al foment de les energies renovables, la diversificació de les fonts d’energia i l’augment de la sobirania energètica, millorant alhora el posicionament de les nostres empreses en els respectius sectors d’activitat”, va ressaltar el director de l’OECC, Carles Miquel, que va acompanyar la ministra a l’acte de presentació de l’eina.

Juntament amb ells també va comparèixer el director general de FEDA, Albert Moles, que va explicar com la parapública, en tant que principal productora d’energia renovable del país, participa en l’emissió de certificats de garanties d’origen. Així, va presentar els segells Llum verda que ha creat l’entitat per comercialitzar la certificació del 100% de l’energia que consumeixin les empreses. Amb aquests segells, FEDA vol impulsar les empreses a implicar-se en la transició energètica d’una forma fàcil i assequible, que pot complementar els esforços que facin en estalvi i eficiència energètica o produint energia. El preu que ha fixat per als certificats és de dos euros/MWh.

tracking