ESDEVENIMENT INTERNACIONAL

Xefs internacionals en les primeres jornades de cuina de muntanya

L'Andorra Taste es celebrarà del 14 al 18 de setembre a Escaldes-Engordany

Presentació Andorra Taste. Gastronomia d'alta muntanya.SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Andorra Taste, la primera Trobada Internacional de Gastronomia d’Alta

Muntanya organitzada per Andorra Turisme i Vocento Gastronomía – grup GSR, reunirà del 14 al 18 de setembre a un centenar de professionals d’entorns muntanyosos de tot el món amb l'objectiu de posar en valor la cuina d'alta muntanya, segons informa Andorra Turisme en un comunicat. Així, durant cinc dies es voldebatre, argumentar i construir a través de la gastronomia sobre identitat, sostenibilitat i projecció dels territoris d’alta muntanya com entorns de vida rural i generadors de riquesa.

L'esdeveniment, que es durà a terme a la parròquia d'Escaldes-Engordany (patrocinador també d’Andorra Taste) , pretén també posar en valor la gastronomia andorrana, els seus productes autòctons, la seva influència gastronòmica i la seva relació culinària amb França i Espanya. L'esdeveniment amb vocació de continuïtat i que pretén consolidar-se com una de les cites importants del calendari d’esdeveniments gastronòmics comptarà amb sessions de ponències d’Andorra Taste que es duran a terme de dimecres a divendres a El Prat del Roure on també tindran lloc les activitats populars que inclouenuna programació especial per a nens.

Andorra Taste reunirà a un grup de rellevants cuiners internacionals, espanyols i del Principat juntament amb productors i professionals de l’àmbit turístic, per treballar en el desenvolupament d’un concepte comú de cuina d’alta muntanya que defineixi la seva singularitat.

Així mateix, segons destaca Andorra Turisme, l'Andorra Taste reconeixerà amb un premi la trajectòria del xef francès Michel Bras, un dels cuiners més importants de la història de la gastronomia. També comptarà amb les ponències del’escriptora i estilista gastronòmica danesa Mette Helbæk i el seu marit, el xef Flemming Schiøtt Hansen pel seu projecte Stedsans in the Woods, també hi seràel colombià, Aníbal Criollo, xef ambientalista i activista indígenaque ha creat a 2.500 metres d’altitud,un complex de restaurant, hotel i chagra (hort).Criollo serà un dels representants de la Serralada dels Andes, territori convidat enguany a Andorra Taste, juntament amb altres dos grans cuiners llatinoamericans que també han confirmat la seva participació: Samuel Ortega (Restaurant Shamuiko Espai Gastronòmic, Saraguro, Equador) i Rodolfo Guzmán (Restaurant Boragó, Santiago de Xile), entre d'altres.

L’únic restaurant amb estrella Michelin d’Andorra participa també a l’esdeveniment de la mà de Francis Paniego i Jordi Grau, (Restaurant Ibaya* Soldeu, Andorra), un projecte que reflexa la simbiosi de la cuina andorrana i de La Rioja. També hi serà Nacho Manzano, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch i molts altres de territori espanyol i francès. Així mateix, també es comptarà amb la presència de Carles Flinch, Dolors Pal, Miquel Canturri, Marcel Besolí, Nandu Jubany o Josep Maria Kao, segons destaca Andorra Turisme.

tracking