Iniciatives

Una empresa de capital andorrà projecta un gran centre logístic a Cubelles

La inversió seria de 100 milions d'euros i es crearien 300 llocs de treball

Simulació del centre logístic de capital andorrà a CubellesAjuntament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa de capital andorrà, OUA Grup, ha presentat un projecte per fer un gran centre logístic a l'antiga central tèrmica de Cubelles, a la comarca catalana del Garraf. La proposta seria construir un espai de 76.000 metres quadrats amb una inversió de 100 milions d'euros que permetria crear 300 llocs de treballs, segons publica l'ajuntament de la localitat precisant que l'empresa "ja ha arribat a un acord verbal amb la companyia Endesa, propietària del sòl qualificat com a industrial".

Els promotors de la iniciativa han exposat en la presentació als grups municipals de Cubelles que la població "és un punt estratègic" en la mobilitat del Catalunya perquè es troba a mig camí de l’eix Barcelona-Tarragona per la C-32 i està ben connectat amb l’interior de Catalunya a través de la C-15 i la proximitat tant als ports de Barcelona i Tarragona com a l’aeroport d’El Prat. Els promotors han destacat que es podria optimitzar la circulació dels vehicles pesants disminuint el temps de recorregut d’arribada i sortida de la plataforma logística alhora que no tindria un impacte negatiu en la mobilitat interior del municipi. I han indicat que un centre logístic d'aquest tipus "podria suposar una atracció d'altres empreses al Polígon Les Salines, amb el conseqüent potencial de generació de llocs de treball", segons recull l'ajuntament.

El consistori assenyala que el projecte comporta més millores que el centre logístic perquè l'empresa es compromet a cedir els espais propers a la via del ferrocarril per crear un corredor paral·lel per la circulació rodada, carril bici i passeig de vianants. I destaca que es podria ampliar la zona verda i d'oci ja existent en aquella zona de la localitat.

L'alcaldesa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha manifestat que la proposta del centre logístic és un projecte "de molta envergadura i amb unes altres repercussions econòmiques i de generació de més de 300 llocs de treball directe i un nombre important d'indirectes".

tracking