El Centre Esportiu lauredià farà d'alberg provisional en casos d'emergència

L'executiu i el comú han signat un conveni per poder allotjar temporalment a l'espai persones en situacions de vulnerabilitat

La instal·lació laurediana podrà acollir fins a 100 personesGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el cònsol major de Sant Julià

de Lòria, Josep Majoral, han signat aquest dilluns el conveni de col·laboració que

permetrà disposar d’un alberg provisional al Centre Esportiu de la parròquia per allotjar temporalment persones en situacions de vulnerabilitat a causa d’una emergència, segons informa l'executiu en un comunicat.La iniciativa forma part del projecte impulsat pel departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències per disposar d’un desplegament estratègic d’aquest tipus d’albergs provisionals, amb l’objectiu de donar una resposta adaptada i planificada davant de situacions excepcional o d’emergència. Per la seva banda, la Creu Roja Andorrana col·labora en el projecte donant suport logístic.

Aquestés el segon conveni que se signa amb una corporació comunal, ja que el 2020 ja es va firmar a Encamp per disposar d’un espai similar al Centre Esportiu del Pas de la Casa–, i també es disposa d’albergs provisionals a Andorra la Vella, al Pavelló Joan Alay, i a Ordino, a l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança, segons recorda l'executiu. La instal·lació laurediana podrà acollir fins a 100 persones iinclou espais com la zona de recollida de dades, la d’assistència sanitària, l’espai infantil, el menjador i la zona de descans, entre altres.

El ministre Rossel ha emfatitzat que la voluntat és "trobar un espai similar també a Canillo, que permetrà teixir una xarxa a tot el Principat" en referència al desenvolupament d'albergs provisionals en el Sistema Nacional d’Emergències.

El comú cedeix les instal·lacions, espais en el propi Centre Esportiu per emmagatzemar tot el material necessari per al muntatge de l’alberg i posa a disposició de Protecció Civil els efectius operatius de la corporació per donar suport en diferents tasques en cas d’activació. Per la seva banda,Protecció Civil s’encarrega d’equipar el Centre Esportiu amb el material necessari i es compromet a incloure el comú en les revisions dels plans d’actuació, en planificar l’organització de simulacres i en organitzar sessions informatives per al personal que pugui estar-hi implicat, segons informa Govern.

El conveni, que entra en vigor avui mateix, té una durada inicial d’un any i es renovarà tàcitament per períodes anuals. El desplegament estratègic d’albergs provisionals reforça els recursos dels que ja disposa el departament de Protecció Civil gràcies a la col·laboració que va establir amb l’Unió Hotelera (UHA) i Autèntics Hotels (UHA) recentment.

tracking