literatura

Es presenta la segona edició de la biografia 'La Senyoreta'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josefina Porras i Núria Gras presentaran a la biblioteca comunal Antoni Morell de la Massana la segona edició de la biografia La Senyoreta. La darrera hereva de Casa Rossell d’Ordino, dimecres vinent a dos quarts de vuit del vespre.

L’obra és una biografia de Maria Lluïsa de Riba Cassany (1907-1993), l’última descendent de casa Rossell. El llibre va ser una de les novetats més destacades i venudes de la diada de Sant Jordi d’aquest any.

El títol de la biografia fa referència al sobrenom amb què la mateixa Maria Lluïsa, conscient del seu pedigrí noble, s’autodenominava per diferenciar-se de la resta de la gent del poble. El llibre de Porras i Gras, gestat durant un període de més de tres anys d’investigació, no tan sols es limita a teixir el relat de la vida de la protagonista, sinó que també descriu l’època que li va tocar viure.

Amb la mort de la senyoreta de Riba i Cassany, amb 86 anys, soltera i sense fills, va acabar una de les nissagues que han marcat més la història del Principat i que està documentada des del segle XVI.

tracking