justícia

Servei de Mediació gratuït per a persones amb pocs recursos

El nou reglament adapta el nom, les finalitats i l'estructura organitzativa i funcional a les necessitats existents

La Batllia és l'òrgan encarregat de dictaminar quan s'executa un desnonament.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu ha aprovat el Reglament del Servei de Mediació i Orientació prop de l'Administració de Justícia, que estableix la gratuïtat de la mediació que ofereix l'Administració a les persones que acreditin una situació econòmica desfavorable o d'insolvència, segons informa Govern en un comunicat. El nou text adapta tant el nom del Servei com les finalitats i l'estructura organitzativa i funcional a les necessitats existents. Alhora es modifiquen les competències del Servei per incloure la mediació en l'àmbit dels conflictes derivats de les relacions contractuals en matèria d'arrendaments d'habitatge.

Així, aquest reglament modifica el del 2015 mitjançant el qual es creava el Servei d'Atenció i Mediació prop de l'Administració de Justícia. En aquest Servei s'hi integrava el Servei de Mediació Familiar, creat el 1994, amb la finalitat de conciliar i cercar una resolució dels conflictes en situacions de trencament de la unitat familiar. El 2018, segons recorda Govern, va entrar en vigor la Llei de mediació, que incloïa les novetats legislatives, en l'àmbit andorrà i europeu, introduint la figura del mediador i creant un registre públic. Més endavant va entrar en funcionament el Reglament regulador de la formació continuada, de les normes deontològiques i dels honoraris de la mediació.

Amb aquesta nova modificació, s'ha adaptat el nom del Servei, les finalitats i l'estructura organitzativa i funcional a les necessitats existents per establir la gratuïtat de la mediació que ofereix l'Administració a les persones que acreditin una situació econòmica desfavorable o d'insolvència, així com la modificació de les competències del Servei per incloure-hi la mediació en l'àmbit dels conflictes derivats de les relacions contractuals en matèria d'arrendaments d'habitatge.

tracking