Afers Exteriors

Maria Ubach presenta la política de refugiats a ACNUR

La ministra ha rebut a la representant de l'organització, Sophie Muller

Maria Ubach i Sophie Muller s'han reunit avui a AndorraSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha rebut avui a la representant de l'Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) a Andorra, Sophie Muller, i a la responsable de la Unitat de protecció dels refugiats, Marta Garcia, per compartir els mecanismes de coordinació que ha desplegat el país per gestionar l'arribada, acollida i integració dels refugiats provinents de Síria i Ucraïna, segons informa el Govern. Ubach ha exposat les accions desenvolupades per facilitar la inclusió i protecció de les persones refugiades, així com per promoure la sensibilització de la població.

L'executiu destaca que Sophie Muller ha valorat "positivament" la tasca transversal del Govern per acollir els desplaçats i "ha reiterat el suport de l'organisme a Andorra en aquesta iniciativa, agraint les contribucions econòmiques voluntàries del Principat en favor d'ACNUR". Ubach i Muller s'han emplaçat a "reforçar la cooperació entre Andorra i ACNUR, fomentant l'intercanvi d'experiències a fi de poder beneficiar-se de l'experiència" de l'entitat.

Les dues representants d'ACNUR van arribar ahir al Principat i van mantenir una reunió de treball amb representants d'Afers Socials, Interior, Economia, Educació, Política lingüística, Ocupació i Afers Exteriors, assenyala el Govern. La trobada va servir per conèixer la situació dels refugiats acollits a Andorra en el sector laboral, educatiu i l'assistència social i sanitària que tenen. Muller i Garcia es trobaran avui amb la síndica general, Roser Suñé, i amb les ONG andorranes.

tracking