Dimarts, 9 de abril de 2024

AJUTS ECONÒMICS

Cultura destina 125.000 euros a projectes cinematogràfics

Teritori ha adjudicat el manteniment de la xarxa de carreteres secundàries durant el 2022 per 105.000 euros

El ministeri de Cultura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cultura ha concedit l'ajut a la cinematografia per a un projecte en preparaciói/odesenvolupament durant l'any 2022 a la productora andorranaRedNoseSLanomenat'A l'estilNagyrev' que consideren que és el més sòlid, segons informa l'executiu en un comunicat. La pel·lícula es rodarà íntegrament a Andorra i serà distribuïda perFilmax, per la qual cosa el jurat considera que assegura una notable dinamització del sector cinematogràfic nacional.

Aquest ajut, iniciat el 2019 i interromput els dos anys següents per la pandèmia recupera la quantitat econòmica de 100.000 euros per a un únic projecte en concepte de col·laboració en la producció d'un llargmetratge de ficció, documental o d'animació. Així mateix, també s'ha aprovat l'adjudicació, la partida total de la qual és de 25.000 euros, de les subvencions per a la promoció exterior dels artistes andorrans corresponent a l'any 2022, que es distribuiran entre 10 projectes. L'objectiu, segons defensa Govern, és fomentar el desplaçament d'artistes que tinguin contractades actuacions musicals, representacions teatrals o participacions en exposicions o mostres artístiques a l'estranger i que es desenvolupin durant aquest l'any.

Per la seva banda, Territori ha adjudicat el manteniment de la xarxa de carreteres secundàries per l'any 2022 a l'empresa MTS Construccions-Treballs Públics per un import total de 105.000 euros.

22.869 euros en projecte adreçat a la joventut

Afers Socials ha aprovat també l'atorgament de subvencions de projectes adreçats a la joventut que tenen com a finalitat la promoció de l'associacionisme juvenil i el suport a projecte d'interès per a la joventut. Així, segons especifica l'executiu, s'han atorgat un total d'11.434 euros al projecte de Joves Inquiets per treballar la intel·ligència emocional i la prevenció d'addiccions; a l'associació Projecte Vida per organitzar la primera setmana de prevenció d'addiccions a Andorra i al Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra per ampliar el coneixement de la realitat juvenil existent al país.

15.000 euros aLaikaper educar en tinença de gossos igats

Agriculturatambé ha aprovat la subvenció de 15.000 euros a l'associacióLaikapel seu projecte que vol educar els infants sobre la responsabilitat de la tinença de gossos i gats i per extensió, conscienciar també a les famílies i arribar a tota la població, segons informa l'executiu en un comunicat. Per això, es faran tallers pedagògics, s'elaborarà material educatiu pertreballarels aspectes relacionats amb la tinença responsable, es realitzarà un fresc sobre mascotes i es crearà un espai de jocs infantils per reproduir l'espai de joc del gat.

35.000 euros de contribució voluntària a favor de Mali

Afers Exteriors ha aprovat renovar la contribució voluntària de 35.000 euros a favor del projecte "Décentralisationde lapriseenchargede laDrépanocytoseen zonesruralesau Mali" (2020-2022), en el marc de l'acord de col·laboració entre Andorra, Mònaco, Mali iSantéSud Mali. L'acció principal per arribar a aquest objectiu és descentralitzar l'oferta sanitària que actualment s'ofereix principalment a la capital de Mali, Bamako. Així, el projecte se centra en la creació d'una xarxa de 17 centres comunitaris de salut que ofereixin cures, cribratge, instruments d'educació i sensibilització i prevenció, segons destaca l'executiu.

tracking